Een basketbal kopen: wat is de beste keuze?

Gepubliceerd op 03/07/2015 Teamsporten

Heb je de basketbalmicrobe goed te pakken en wil je graag zelf het veld onveilig maken en baskets scoren? Dan moet je oefenen. En de juiste uitrusting hebben. Je moet basketbalschoenen kopen, comfortabele basketbalkleding en natuurlijk ook een basketbal! Een goede basketbal kopen is trouwens minder evident dan het op het eerste gezicht lijkt. Het is belangrijk om het juiste formaat te kiezen. Dat komt je houding ten goede en maakt dat je sneller kunt uitblinken!

De perfecte basketbal kopen

Basketballen bestaan in veel verschillende maten. Welke je kiest, hangt af van hoe oud je bent en ook van je geslacht. Voor kinderen jonger dan 12 zijn er niet veel verschillen. Zij spelen het best met ‘maat 5’. Daarna stappen meisjes over op ‘maat 6’ en jongens op ‘maat 7’. Waarom ze met een andere bal spelen? Omdat hun spieren anders zijn en een te zware of te lichte bal een verkeerde houding in de hand werkt. Je merkt het al: een basketbal kopen die bij je past, is niet eenvoudig.

925

Speel je indoor of outdoor?

Als je een basketbal wil kopen, moet je een bal kiezen die geschikt is voor de ondergrond waarop je speelt. Speel je buiten, op asfalt of beton? Koop dan geen lederen basketbal! Leder slijt heel snel, waardoor je bal glad wordt en je minder grip hebt. Je gaat het best voor een rubberen basketbal of eentje met gegroefde nerven. Goed om weten: rubberen ballen zijn waterbestendig, echt wel nodig is als je outdoor speelt. Indoor spelen op parket, dat doe je het best met een bal die een goede opstuit heeft en waarmee je aangenaam kunt dribbelen.

Oefenen maar!

De perfecte bal gekozen? Dan komt het erop aan om te oefenen. Begin rustig en zorg dat je de bal onder controle hebt zonder er naar te kijken. Met beide handen oefenen is een must. Hou de basketbal zeker laag genoeg als je dribbelt. Heb je het dribbelen onder de knie? Dan kun je gaan lopen met de bal. Probeer snel van richting te veranderen en bescherm de bal met je vrije hand. Zo verlies je hem minder snel aan een tegenspeler.

ONZE ENGAGEMENTEN

GARANTIE BESTE PRIJS

Of we betalen u het verschil terug.

NIET TEVREDEN, GELD TERUG

U hebt 15 dagen de tijd
om van mening te veranderen.

KLANTENDIENST

Een snel en
gepersonaliseerd antwoord.

Volg ons