Een voetbal kopen: welk type past bij mij?

Gepubliceerd op 24/09/2014 Teamsporten

Heb je plannen om een voetbal te kopen? Weet dan dat er heel wat verschillende types bestaan. Zo zijn er voetballen speciaal voor junioren en senioren, voetballen om wedstrijden te spelen en voetballen om te trainen. Om het juiste type voetbal aan te schaffen, zetten we de eigenschappen op een rij en geven we je enkele handige tips!

Het materiaal en gewicht van de voetbal

Elke leeftijd, ondergrond en niveau heeft een eigen type voetbal. De allerkleinsten spelen bijvoorbeeld met een zachte ‘foam’ voetbal, terwijl de iets grotere kinderen met een buitenbal in pvc spelen. Hoe groter en ouder je wordt, hoe meer kracht je achter de bal kan zetten. Een grotere en iets zwaardere bal is dus geen overbodige luxe.

De mogelijke materialen voor een voetbal zijn polyurethaan, pvc, rubber, neopreen, polyester, leer en kunstleer. De professionals spelen meestal met een voetbal uit polyurethaan met handgenaaide of thermisch gelijmde vlakken. Deze bal neemt nauwelijks water op en de binnenbal blijft perfect bol.

Wat zijn de topmerken?

De topproducent van voetballen zijn Derbystar, Adidas, Nike en Kipsta. De WK-bal, de brazuca, bijvoorbeeld was een voetbal van Adidas. De voornaamste reden hiervoor is de vooruitstrevende technologie die Adidas gebruikt om zijn voetballen te fabriceren. Adidas kaapt niet voor niets elk jaar de prijs voor beste voetbal weg.

24 Sept 2014

Tips om het juiste type voetbal te kopen

  • Waar ga je de voetbal voornamelijk voor gebruiken? Om recreatief in de buurt te voetballen, is een bal in de laagste prijsklasse of een fanbal perfect. Om te trainen of in de buurt te voetballen, heb je écht geen dure bal nodig. Je hebt er alleen maar spijt van als hij stuk gaat.
  • Wil je meer balgevoel en je voetbal meenemen naar trainingen? Dan kies je beter een duurzaam model dat lang meegaat.
  • Zoek je een bal voor wedstrijden? Kies dan een voetbal van de hoogste kwaliteit. Zo voorkom je dat de bal gaat ‘zwabberen’ en zorg je dat hij goed door de lucht zweeft.
  • Kies een voetbal op jouw maat en ga niet voor het merk, de kleur of de club die op de bal staat.

ONZE ENGAGEMENTEN

GARANTIE BESTE PRIJS

Of we betalen u het verschil terug.

NIET TEVREDEN, GELD TERUG

U hebt 15 dagen de tijd
om van mening te veranderen.

KLANTENDIENST

Een snel en
gepersonaliseerd antwoord.

Volg ons