Nieuwe basketbalschoenen kopen: waarop moet je letten?

Gepubliceerd op 13/11/2014 Teamsporten

Basketbalschoenen kopen is niet eenvoudig. Zeker als je beseft dat de juiste schoen je prestaties op het veld aanzienlijk verbeteren. Bovendien helpen kwalitatieve basketbalschoenen het risico op voet- en enkelblessures te verminderen. De eerste stap? Je voeten laten meten zodat je zeker over de correcte schoenmaat beschikt. De tweede stap? Een schoen kiezen die je toelaat om uit te blinken in je speelstijl!

Nieuwe basketbalschoenen kopen houdt dus heel wat in, dat is duidelijk. Heb je graag nog extra uitleg of advies, dan staan onze winkelmedewerkers altijd voor je klaar! Hieronder alvast enkele tips om al wat wegwijs te geraken…

Nieuwe basketbalschoenen kopen voor spelverdelers

Elke positie op het veld vereist een andere basketbalschoen. Elke schoen moet uiteraard geschikt zijn om te lopen, springen en van richting te veranderen, maar een spelverdeler of point guard moet echt wel een schoen hebben die zit als gegoten. Als vloerleider loop je namelijk heel wat af en ben je eigenlijk constant in beweging. Een comfortabele schoen met een goede grip is dus onontbeerlijk.

Reponsieve schoenen voor slashers

Spelers die het vooral moeten hebben van explosieve bewegingen naar de korf, hebben basketbalschoenen nodig die elke beweging aankunnen. Let erop dat je basketbalschoenen koopt met een goede grip die je voet op het voetbed en je hiel op z’n plaats houden. Staar je ook niet blind op schoenen met veel kussens: als slasher wil je net een lage en reponsieve basketbalschoen die je toelaat om snelle start- en stopbewegingen te maken en snel van richting te veranderen.

13 Nov 2014

De juiste schoenen voor all-rounders

Ben jij een echte mini-LeBron die van overal kan scoren én ook nog eens bovengemiddeld goed kan passen en rebounden? In dat geval heb je een schoen nodig die – net als jij – ook zo’n beetje alles doet. In de eerste plaats moeten je basketbalschoenen extreem goed passen en echt niets aan het toeval overlaten, maar ze moeten natuurlijk ook een beetje kussen hebben én ook het liefst een stevige grip.

Steun voor pivotspelers

Als pivotspeler breng je heel wat tijd door in de buurt van de korf, waar je inbeukt op tegenstanders, shots contesteert en blokt en strijdt voor rebounds. Aangezien de basket doorgaans een druk bezette zone is waar je weinig plaats hebt om je moves te maken, kunnen je basketbalschoenen maar beter perfect op hun plaats blijven. Wat je nodig hebt? Een stevige schoen die zit als gegoten en geen losse eindjes heeft. Bovendien kies je het best een schoen die zowel laterale ondersteuning als hielsteun biedt, zonder dat hij je remt in je bewegingsvrijheid.

ONZE ENGAGEMENTEN

GARANTIE BESTE PRIJS

Of we betalen u het verschil terug.

NIET TEVREDEN, GELD TERUG

U hebt 15 dagen de tijd
om van mening te veranderen.

KLANTENDIENST

Een snel en
gepersonaliseerd antwoord.

Volg ons