Van voetbaltas tot eersteklas sokken: deze voetbalaccessoires heb je nodig

Gepubliceerd op 24/08/2017 Teamsporten

Veel meer dan een balsport is voetbal voor sommige fanatiekelingen een levensstijl. En dan verschijn je natuurlijk met de juiste accessoires op het veld … Maar welke voetbalaccessoires heb je nu écht nodig om je voetbalcarrière een flitsende start te geven? Enkele ideetjes.

Schoenen. En sokken.

Goede voetbalschoenen zijn onmisbaar, net als degelijke voetbalsokken. Enkele zaken waarop je zeker moet letten:

  • Hoe stabiel is je voetbalschoen? De stabiliteit hangt af van de kwaliteit van de hielkap, de opbouw van de zool en de steun in de voorvoet.
  • Vooraan in je schoen mag je nog een halve tot een centimeter ruimte over hebben, zodat je je voet goed kunt afglijden. Kinderen kopen hun voetbalschoenen het best ‘op de groei’.
  • Een goede voetbalsok neemt vocht op en gaat zo wrijving tegen. In tegenstelling tot je schoen, mag je sok geen speling hebben; ze hoort goed te passen. Goed passende voetbalsokken voorkomen dat je na een training of wedstrijd met blaren naar huis gaat.
  • Kies voor voetbalsokken met elastische stroken en verstevigingen die het ontstaan van blaren tegengaan.

Vergeet ook deze voetbalaccessoires niet

Andere accessoires die je nodig hebt wanneer je gaat voetballen, zijn (onder meer):

  • Scheenbeschermers. Je draagt ze onder je sokken en ze zijn verplicht wanneer je in competitie voetbalt (ook in zaalvoetbal).
  • Een tas die groot genoeg is voor al je voetbalspullen. Kies voor een voetbaltas van degelijk, vochtbestendig materiaal en laat je tas regelmatig ‘uitluchten’ nadat je er je bezwete spullen hebt uitgehaald.
  • Keepers hebben niet alleen handschoenen nodig, maar ook aangepaste beschermende kleding: een keeperstrui met gepolsterde mouwen en een comfortabele keepersbroek.

Alle accessoires in huis gehaald en klaar voor je eerstvolgende voetbalwedstrijd? Dan is het hoog tijd om de buitenspelregel nog eventjes op te frissen!

ONZE ENGAGEMENTEN

GARANTIE BESTE PRIJS

Of we betalen u het verschil terug.

NIET TEVREDEN, GELD TERUG

U hebt 15 dagen de tijd
om van mening te veranderen.

KLANTENDIENST

Een snel en
gepersonaliseerd antwoord.

Volg ons