Een eigen bokszak kopen: waarop moet ik letten?

Gepubliceerd op 26/02/2016 Vechtsporten

Van plan je te verdiepen in de wereld die Muhammad Ali richting eeuwigdurende wereldfaam katapulteerde? Let er dan vooral op dat je deftig materiaal in huis haalt. De beste tips voor de meest ‘punchproof’ bokszak.

Size does matter

Vooraleer je kunt gaan dansen en slippen als een volleerde schaduwbokser, onderzoek je het best even welk formaat bokszak het meest bij jou past. Als je de bokszak enkel gaat gebruiken om te stoten, kom je zeker toe met een kleiner exemplaar van 120 cm x 35 cm. Maar ben je langer dan 1,90 m en wil je zowel lowkicks als highkicks oefenen, dan kies je het best voor een groter model van 180 cm x 35 cm.

Tip: let erop dat, wanneer je de bokszak ophangt, die zich 10 cm hoger bevindt dan de lengte van de gebruiker.

Stikselkwaliteit

De meest kwetsbare plaatsen van een bokszak? Het stiksel bovenaan bij de rits en de ophangpunten, waar de vierpuntsketting aan de boskzak wordt bevestigd. Kies daarom voor een bokszak met ophangpunten die met metalen knopen zijn verstevigd. Nog een goeie tip: het stiksel van je bokszak loopt bij voorkeur in de lengterichting.

De juiste vulling

Wie er wat geld tegenaan wil smijten, kiest voor leersnippers als vulling. Maar ook goedkopere textielsnippers klaren de klus, net als een mengeling van beide materialen.

Wanneer de vulling na een tijdje zwoegen naar beneden zakt, leg je de bokszak het best op de grond en rol je er een paar keer mee over en weer. Ook bijvullen met oude kleding, door de rits boven de bokszak open te doen, is een optie. Volhouders kunnen een maagdelijk lege bokszak kopen en die vullen met balen textiel snippers.

Omhulsel bokszak

Ook voor het omhulsel van de bokszak heb je een aantal keuzemogelijkheden, afhankelijk van de gebruiksintensiteit.

Wie enkel wat recreatief met de vuisten gaat rondzwieren, is gesteld met een stoffen exemplaar. Bij regelmatig gebruik kan je het best polyurethaan of kunstleer overwegen. En wie regelmatig en intensief gaat sporten, koopt beter een bokszak in echt leer. Let wel: echt leer is bijzonder duur. En aangezien een bokszak eerder schade zal ondervinden aan de stiksels en niet aan het omhulsel, is een kunstleren exemplaar eigenlijk de meest verantwoorde keuze.

Bokszak kopen: aan de slag met boor en hamer

Een vierpuntsketting krijg je sowieso mee wanneer je de ideale bokszak koopt. Hang die vervolgens op aan een stevig plafond of aan een muursteun. Wat heb je nog nodig?

  • Vier losse karabijnhaken om de vierpuntsketting stevig te verankeren.
  • Een schommelhaak of plafondbeugel.
  • Een muursteun voor het geval de bokszak niet aan een plafond of balk kan hangen.
  • Keilbouten of andere stevige pluggen om bovenstaande attributen te bevestigen.

ONZE ENGAGEMENTEN

GARANTIE BESTE PRIJS

Of we betalen u het verschil terug.

NIET TEVREDEN, GELD TERUG

U hebt 15 dagen de tijd
om van mening te veranderen.

KLANTENDIENST

Een snel en
gepersonaliseerd antwoord.

Volg ons