Een vechtsport voor je kind? Het kan!

Gepubliceerd op 15/09/2016 Vechtsporten

Heel wat kinderen zijn dol op vechtsporten. Daar zullen games en animatiefilms zoals ‘Kung Fu Panda’ wellicht iets mee te maken hebben. Maar is een vechtsport beoefenen wel aan te raden voor je kind? En welke vechtsport kies je dan precies?

Is het wel een goed idee?

Het lijkt op het eerste gezicht misschien geen goed idee om jonge kinderen in te schrijven voor lessen karate, jiujitsu, aikido of een andere Oosterse gevechtssport. Het is begrijpelijk dat je je zorgen maakt over blessures of vreest dat het je kind agressief zal maken. Maar zulke sporten hebben net heel wat voordelen. Zo worden vechtsporten in het bijzonder aanbevolen voor kinderen die energie te over hebben. Maar ook andere jongens en meisjes vanaf vijf à zes jaar kunnen met een gerust hart richting dojo trekken.

De voordelen van vechtsporten voor je kind

Er zijn verschillende redenen om je kind in een club voor vechtsporten in te schrijven:

  • Het is goed voor de fysiek.
  • Het bevordert de zelfdiscipline.
  • Het stimuleert de sociale vaardigheden.
  • Het leert kinderen doelen te stellen. Denk maar aan het ‘prestatiesysteem’ met gekleurde gordels en streepjes op gordels.
  • Het scherpt het zelfvertouwen aan.
  • Het verbetert de luistervaardigheden.

De ene vechtsport is de andere niet

Rest nog de vraag welke vechtsport het meest geschikt is voor jouw kind. Misschien ken je zelf ook het verschil niet tussen al die disciplines. Informeer je dus zeker op voorhand en ga het best ook eens praten met de trainer van je lokale sportclub.

Deze sporten zijn alvast populair:

  • Judo is een enorm fysieke zelfverdedigingssport. Tijdens een sessie trainen je kinderen dan ook al hun spieren, maar daarna zullen ze waarschijnlijk volledig uitgeput zijn. Daarnaast is judo ook een psychologische training.
  • Ook karate spreekt alle spieren in het lichaam aan. Bovendien verbetert deze discipline het uithoudingsvermogen, evenwicht en de coördinatie. Voor kinderen die karate doen is het wel aangewezen om een helm en een mondbeschermer te dragen.

Overtuigd? Dan is het tijd om de kimono aan te trekken en de tatami te betreden. Hajime!

ONZE ENGAGEMENTEN

GARANTIE BESTE PRIJS

Of we betalen u het verschil terug.

NIET TEVREDEN, GELD TERUG

U hebt 15 dagen de tijd
om van mening te veranderen.

KLANTENDIENST

Een snel en
gepersonaliseerd antwoord.

Volg ons