Kickboksen: een topconditie én een slanke lijn

Gepubliceerd op 23/03/2017 Vechtsporten

Kickboksen is een complete en intensieve sport die almaar populairder wordt. Wat is de impact, wat zijn de mogelijkheden en hoe pak je een kickbokstraining aan? Wij maken je wegwijs!

Kickboksen is het nieuwe aerobics

In de jaren 80 was aerobics ook een ware hype bij fitnessfans. Je kon geen fitnesscentrum binnenstappen of er je zag wel een groep die zich in flashy outfit op muziek in het zweet aan het werken was. Regelmatig duikt er iets nieuws op aan het fitnessfront. Spinning is nog altijd een voltreffer en ook kickboksen past in dat rijtje. Heel wat sportcentra worden door kickbokssessies overspoeld. Niet alleen mannen beoefenen deze gevechtsport, ook bij vrouwen valt kickboksen in de smaak. Ben je op zoek naar een vechtsport voor je kind? Ook dan is kickboksen het overwegen waard.

Een complete work-out

Kickboksen is een intensieve sport die kicks uit taekwondo en karate combineert met bokstechnieken. Het grote voordeel is dat je je volledige lichaam traint. Niet alleen je spieren worden op de proef gesteld, ook je conditie gaat erop vooruit. Probeer gerust eens een training van een half uur of drie kwartier uit en je zult snel merken dat je ’s avonds de slaap heel goed kunt vatten.

Bovendien verbrand je lichaamsvet, is kickboksen heilzaam voor hart- en bloedvaten en heeft het een positieve impact op je mentale kracht en je incasseringsvermogen.

Hoe ziet een kickbokstraining eruit?

Een kickbokstraining bestaat uit verschillende onderdelen die heilzaam zijn voor je lichaam en die je hoofd leegmaken:

  • Cardiotraining: touwtjespringen komt vaak terug.
  • Krachttraining: buik-, arm- en beenspieren trainen.
  • Techniek trainen: trap- en stootoefeningen met een sparringpartner. Trapoefeningen: lowkick, midkick en highkick.
  • Stootoefeningen: directe stoot of hoekstoot.

Tip: Kickboksen is een contactsport, dus vergeet niet om voldoende bescherming te dragen wanneer je aan een training begint of de boksring betreedt.

ONZE ENGAGEMENTEN

GARANTIE BESTE PRIJS

Of we betalen u het verschil terug.

NIET TEVREDEN, GELD TERUG

U hebt 15 dagen de tijd
om van mening te veranderen.

KLANTENDIENST

Een snel en
gepersonaliseerd antwoord.

Volg ons