Sportieve alternatieven voor wie kniepijn krijgt van lopen

Gepubliceerd op 09/11/2017 Watersporten

‘Sporten is gezond’: een motto waar we natuurlijk volledig achter staan. Toch plegen sommige sporten een aanslag op je lichaam. Neem nu lopen. Het is gezond en makkelijk (je kunt je loopschoenen zowat altijd en overal aantrekken), maar voor sommige sportievelingen is lopen helaas ook een garantie op kniepijn. Dat je er last van krijgt, heeft niets te maken met je loopniveau: zowel beginnelingen als ervaren joggers worden erdoor overvallen. En wat dan?

Aqua jogging: lief voor je lijf

Speelt je knie je echt parten, maar kun je je portie lichaamsbeweging toch niet missen? Dan is aqua jogging wellicht iets voor jou. De naam van de sport zegt het al: je trekt een reddingsvestje aan zodat je niet kopje onder gaat, en je jogt ter plaatse in het water. Als je het goed doet, simuleer je de loopbeweging en onderhoud je je spieren, maar je vermijdt de schokken die zo belastend zijn voor knieën. Ben je gewend om tijdens je training stukjes hardlopen te combineren met stukjes joggen? Die tempowissels kun je gerust ook in het zwembad doen.

Zwemmen: alle spieren trainen

Niet zo’n fan van aqua jogging, maar geen bezwaar tegen water? Dan raden we je aan om te gaan zwemmen. Een zwembeurt staat garant voor een stevige cardiotraining, en het helpt je om in vorm te blijven zonder je lichaam te forceren.

Kniepijn van het lopen? Stap op de fiets

Hou je ervan om buiten te gaan joggen en hecht je vooral belang aan de frisse neus die je zo tijdens het sporten ophaalt? Dan is een binnensport misschien niet zo’n succesvol alternatief. Gelukkig kun je nog een pak andere sporten beoefenen onder de blote hemel, zoals fietsen. Let wel op: je moet op de fiets een pak meer kilometers malen dan tijdens het joggen. Loop je bijvoorbeeld altijd 5 kilometer? Dat staat gelijk aan een fietstocht van ongeveer 20 kilometer.

ONZE ENGAGEMENTEN

GARANTIE BESTE PRIJS

Of we betalen u het verschil terug.

NIET TEVREDEN, GELD TERUG

U hebt 15 dagen de tijd
om van mening te veranderen.

KLANTENDIENST

Een snel en
gepersonaliseerd antwoord.

Volg ons