Waar kan ik leren windsurfen in België?

Gepubliceerd op 29/08/2014 Watersporten

Windsurfen is een uitvinding van de Lage Landen. Niet zo vreemd, want de Noordzee heeft nu eenmaal niet zo’n hoge golven. Althans geen golven waarop je kan surfen zonder een zeil. Wind hebben we gelukkig wél in België. Maar waar kan je het best leren windsurfen in ons kleine landje? We zetten de mooiste plaatsen op een rij en geven je enkele handige tips mee!

Waar windsurfen in België?

De Belgische kust is een ideale plaats om te leren windsurfen. Je hebt er verschillende surfclubs waar ze je al te graag de basistechniek leren en je je slag laten slaan. Daarnaast leent ook een meer zich perfect tot windsurfen. Maar wil je écht golven meepikken, dan trek je beter naar gekende surfspots à la Gran Canaria of Hawaii.

De windsurfadresjes aan de Belgische kust:

De windsurfadresjes in het binnenland:

Wanneer leren windsurfen in België?

De meeste wind, en dus de beste periode om te windsurfen, komt tijdens het najaar opzetten. Dan zijn er ook de meeste golven en heb je veel kans om de techniek goed te leren. Natuurlijk waait het in België ook tijdens de zomermaanden en aangezien je enkel wind nodig hebt om te windsurfen, kan je ook in de zomer of in het voorjaar windsurfen.

In België zijn de weersomstandigheden niet stabiel, dat weten we allemaal. Daarom is het een goed idee om de weersomstandigheden goed in het oog te houden. Zeker voor je naar zee vertrekt, is het nuttig om de live webcam op de site van de surfclub te checken. Want zonder wind of met storm op zee is windsurfen geen pretje.

29 Aug 2014

Leren windsurfen: enkele tips om ongelukken te voorkomen

Om zo veilig mogelijk het water op te gaan, volg je het best deze tips:

  • Ga niet alleen windsurfen! Zorg dat anderen je kunnen zien en voorkom dat niemand weet waar je bent.
  • Geen ervaring op zee? Volg enkele windsurflessen of zorg dat er iemand met kennis over de wind, golven, zeebanken, stromingen en getijden met je meegaat.
  • Zorg dat je uitrusting (surfplank met surfzeil, surfpak, surfschoenen, giek en zwaard) in goede conditie is.
  • Voorkom dat je te diep het water in gaat en zorg dat je altijd een herkenningspunt hebt. Is dit punt uit je zicht verdwenen? Maak dan rechtsomkeer!

ONZE ENGAGEMENTEN

GARANTIE BESTE PRIJS

Of we betalen u het verschil terug.

NIET TEVREDEN, GELD TERUG

U hebt 15 dagen de tijd
om van mening te veranderen.

KLANTENDIENST

Een snel en
gepersonaliseerd antwoord.

Volg ons