Skikleding tips: niet te vergeten voor een skitrip!

Gepubliceerd op 28/02/2014 Wintersporten

Vertrek je binnenkort op wintersport vakantie? Dan is de juiste skikleding onontbeerlijk! Skikleding zorgt ervoor dat je tijdens het skiën warm en droog blijft. Dat is belangrijk om niet verkrampt te skiën en geen kou te vatten. De kans op blessures is dan immers een stuk groter. Enkele skikleding tips om mooie en kwalitatieve skikleding te kopen!

De minimumvereisten

Als je skikleding gaat kopen, let er dan op dat je uitrusting aan enkele minimumvereisten voldoet. Skikleding moet namelijk een goede warmte-isolatie hebben en waterafstotend zijn. Daarnaast is het belangrijk dat je skikleding een goede ventilatie heeft, zodat je zweet zijn weg naar buiten vindt. Let er ten slotte op dat de skikleding comfortabel aanvoelt en niet te zwaar weegt. Voldoende bewegingsvrijheid is een must om goed te kunnen skiën!

28 Febr 2014

Skikleding tips: losse kleding of eendelig skipak?

Velen twijfelen bij het kopen van skikleding tussen losse skikleding of een eendelig pak. Meestal hangt deze keuze van smaak af, maar toch er zijn enkele praktische overwegingen die je keuze richting kunnen geven.

De bewegingsvrijheid in een eendelig skipak ligt bijvoorbeeld een stuk lager dan in een losse ski-jas en broek. Let dus goed op de juiste maat als je toch voor een eendelig skipak kiest. Kijk bij het passen na of je je goed kan bukken en bewegen zonder dat het pak scheurt.

Heb je liever een losse ski-jas en skibroek, let dan vooral op de juiste lengte van je ski-jas. Draag je een skisalopette, dan kan je voor een kortere ski-jas kiezen. Heb je een gewone skibroek, dan is een langere ski-jas noodzakelijk.

Skikleding tips: het drie lagen systeem

Vooral als het kouder wordt op de piste doe je er goed aan om je te kleden volgens het drie lagen systeem. Zo ben je beschermd tegen de koude en kan je comfortabel skiën.

De eerste laag, de ‘basislaag’, neemt al het vocht op van je huid en verspreidt het daarna, zodat het kan verdampen via de andere lagen. Deze laag bestaat meestal uit speciaal thermisch ondergoed en skisokken.

De volgende laag functioneert als ‘isolerende laag’ die je warm houdt tijdens het skiën. Deze laag bestaat uit een fleece jas of trui, een degelijke skibroek en je skibotten. Deze laag vangt de warmte in kleine luchtzakken op, waardoor het de warmte veel beter vasthoudt.

Tenslotte beschermt de ‘buitenlaag’ je tegen wind, regen en sneeuw, zonder dat er zich vocht kan ophopen in de kledinglagen. Deze laag bestaat uit je ski-jas, een skimuts, een skihelm, skihandschoenen en een skibril. Het beschermt je lichaam en laat tegelijkertijd het verdampte vocht door. Deze laag beschermt je eveneens tegen de zon en de koude.

Bezoek een INTERSPORT-winkel!

ONZE ENGAGEMENTEN

GARANTIE BESTE PRIJS

Of we betalen u het verschil terug.

NIET TEVREDEN, GELD TERUG

U hebt 15 dagen de tijd
om van mening te veranderen.

KLANTENDIENST

Een snel en
gepersonaliseerd antwoord.

Volg ons