3 reden waarom thermisch ondergoed een must is voor buitensport

Gepubliceerd op 03/12/2014 Algemeen

Voor buitensporters is het onmisbaar in de winter: thermisch ondergoed. Alleen met dat soort van ondergoed houd je je lichaam lekker warm tijdens het sporten. Of je nu gaat fietsen, joggen of skiën: de basisregels voor sportondergoed blijven dezelfde. Kies voor een combinatie van drie lagen: een zweetafvoerende, een isolerende en een waterafstotende laag. Sporten in de winter was nog nooit zo aangenaam!

Trendy thermisch

Vergeet de lange, witte onderbroeken die opa zaliger droeg. Het thermisch ondergoed van nu ziet er gelukkig heel anders uit. Zowel voor mannen als voor vrouwen zijn er eigentijdse en trendy collecties in flashy kleuren, of in sober zwart-wit. Wat stijl betreft, hoef je dus niets te vrezen. Je kiest wat bij de rest van je sportoutfit past, of gewoon waar je je goed in voelt – per slot van rekening is je sportondergoed niet zichtbaar tijdens het sporten. Het is namelijk aangewezen om thermisch ondergoed te combineren met twee bijkomende kledinglagen.

Dikke trui in plaats van thermisch ondergoed?

Kleding zorgt ervoor dat de warmte die ons lichaam afgeeft, niet naar buiten ontsnapt. Hoe dichter de kleding op je lichaam zit, hoe minder warmte er verloren kan gaan. Het heeft weinig zin om een brede, dikke trui aan te trekken als je die ene trui niet combineert met een of twee laagjes eronder, een t-shirt en een top of hemdje bijvoorbeeld, om de warmte vast te houden. Om het lekker warm te hebben in de winter, hoef je dus niet per se ‘dik’ gekleed te gaan. Een dun laagje thermisch ondergoed van onberispelijke kwaliteit, is minstens even effectief.

Warmte versus water

Thermisch ondergoed zit dicht op je huid en houdt de warmte optimaal vast. Zeker wanneer je kiest voor ondergoed in warme stoffen als wol (natuurlijk) of polyester (synthetisch). Toch moet je er bij sportondergoed op letten dat de stof die je kiest het transpiratievocht afvoert. Zo vermijd je dat zweet verdampt en afkoelt op het lichaam. Die zweetafvoerende laag combineer je idealiter met een isolerende laag, zodat de lichaamswarmte niet verloren gaat.

De derde onmisbare laag is natuurlijk een water- en winddicht jasje. In de winter kunnen de weersomstandigheden tijdens het sporten grillig zijn, en moet je sportkleding tegen vriestemperaturen, sneeuwval en regen bestand zijn.

Wanneer je rekening houdt met deze drie pijlers, heb je binnenkort geen last meer van kou wanneer je sport in de winterse buitenlucht!

ONZE ENGAGEMENTEN

GARANTIE BESTE PRIJS

Of we betalen u het verschil terug.

NIET TEVREDEN, GELD TERUG

U hebt 15 dagen de tijd
om van mening te veranderen.

KLANTENDIENST

Een snel en
gepersonaliseerd antwoord.

Volg ons