5 broodnodige accessoires voor je trampoline

Gepubliceerd op 01/06/2016 Algemeen

Heb je nog wat ruimte over in je tuin en wil je je kinderen graag verrassen met een trampoline? Dan doe je er goed aan om je eerst grondig te informeren over de nodige accessoires en die te installeren vóór je de verrassing aan je kinderen onthult. Safety first! Deze vijf accessoires voor je trampoline zijn een must.

1.      Een trampolineladder

Korte beentjes en trampolines gaan niet altijd hand in hand, maar met een trampolineladder is het probleem zo van de baan. Koop bij voorkeur een trampolineladder met extra brede treden en een antisliplaagje.

 

2.      Een beschermrand

Een beschermrand of randkussen dekt de veren van de trampoline af, zodat voeten en handen er niet in verstrengeld raken. Niet elke trampoline wordt geleverd met een beschermrand, maar dit accessoire is wel degelijk nodig om je kinderen veilig te laten spelen!

3.      Een trampolinenet

Ook een vangnet of trampolinenet mag absoluut niet ontbreken. Leg wel aan je kinderen uit dat dit accessoire niet bedoeld is om mee te spelen. Een trampolinenet zorgt ervoor dat je kinderen niet zomaar naast de trampoline kunnen vallen, maar is niet gemaakt om continu tegenaan te springen. Een trampolinenet heeft overigens weinig zin als je je trampoline niet grondig verankert.

 

4.      Verankeringsmateriaal

Verankeringsmateriaal (speciale pinnen en stevige nylondraden) heb je nodig om te voorkomen dat de trampoline kantelt na een foute sprong of bij hevige wind het luchtruim kiest. Tip: er bestaan ook trampolines die je kunt ingraven in de grond.

 

5.      Een beschermhoes

Een beschermhoes is niet noodzakelijk om de veiligheid van je kinderen te garanderen, maar wel zo handig als je je trampoline nog jaren wil laten meegaan. Zonder hoes stel je je trampoline bloot aan vuil, uv-licht, regen, sneeuw, …, waardoor je de springmat algauw moet vervangen.

Waarmee moet je rekening houden als je een tuintrampoline wil kopen?

ONZE ENGAGEMENTEN

GARANTIE BESTE PRIJS

Of we betalen u het verschil terug.

NIET TEVREDEN, GELD TERUG

U hebt 15 dagen de tijd
om van mening te veranderen.

KLANTENDIENST

Een snel en
gepersonaliseerd antwoord.

Volg ons