Een golfclub kopen: enkele tips

Gepubliceerd op 30/09/2015 Algemeen

Wil je graag beginnen met golf? Dan wil je ongetwijfeld golfclubs of een golfset kopen. Maar dat is niet zo gemakkelijk als het lijkt: er bestaat een enorme diversiteit aan golfclubs. Deze tips helpen je om de juiste modellen aan te kopen.

Wat is jouw profiel?

Je wil graag de golfbaan op en hebt dus clubs nodig. Maar voor je een volledige set aankoopt, moet je voor jezelf de volgende vragen beantwoorden:

  • Heb je ooit al golf gespeeld?
  • Wil je intensief beginnen golfen, of blijft het bij een paar keer per jaar?
  • Wil je lessen nemen en je golfvaardigheidsbewijs halen?
  • En vooral: hoeveel geld ben je bereid uit te geven aan een golfset?

Laten we ervan uitgaan dat je je nieuwe sport serieus neemt. Je wil de kneepjes van het vak leren, je bewijs halen en regelmatig spelen, zodat je steeds beter wordt. Als je budget het toelaat, kan je meteen voor een volledige set gaan. Maar vermoedelijk speel je liever op zeker, want misschien bedenk je je na een paar maanden…

Golfclubs kopen: de beginnersset

Een optie is om een beginnersset of box set te kopen. In plaats van iedere club apart te kopen, schaf je een golfzak aan met daarin een putter, ijzers, een hybride golfclub, een hout en een driver. Afhankelijk van de prijs kan de inhoud van zo’n box set variëren.

30 Sept 2015

Het voordeel van een beginnersset is dat hij behoorlijk volledig is, maar dat je geen al te grote investering moet doen. Bovendien ben je als beginner waarschijnlijk nog niet in staat om de perfecte golfclub te onderscheiden van een doorsnee goede golfclub. Heb je het liefst een stalen golfclub of een van grafiet? Ook dat ontdek je pas door regelmatig te spelen. En daar kan je dus het beste een beginnersset voor gebruiken.

Twijfels? Neem een halve golfset

Nu heb je als beginner waarschijnlijk niet eens alle clubs uit een beginnersset nodig. Daarom kan je er ook voor kiezen om een halve golfset aan te schaffen. Hierin zitten alle clubs die je nodig hebt om een baan te lopen. Bevalt de sport je, en heb je zin in meer? Dan breid je je set gewoon uit met de overige clubs. Als je echt goed wordt, kan je nog steeds overschakelen op een volwaardige verzameling gepersonaliseerde golfclubs.

ONZE ENGAGEMENTEN

GARANTIE BESTE PRIJS

Of we betalen u het verschil terug.

NIET TEVREDEN, GELD TERUG

U hebt 15 dagen de tijd
om van mening te veranderen.

KLANTENDIENST

Een snel en
gepersonaliseerd antwoord.

Volg ons