Extreme sporten in België: wat kun je zoal doen?

Gepubliceerd op 18/10/2016 Algemeen

Oké, België is vooral een land van voetbalfans en wielrennerfanaten. Maar sportliefhebbers die dat wat te gewoontjes vinden, kunnen in ons land evengoed aan hun trekken komen. Ben jij op zoek naar de ultieme adrenalinekick? In België extreme sporten beoefenen behoort zeker tot de mogelijkheden. Misschien zijn dit wel de geknipte sportactiviteiten voor jou …

Bungeejumpen

Intussen een ware klassieker … Erg lang duurt het niet, maar die paar seconden dat je in vrije val naar beneden duikt en vervolgens door de elastiek aan je benen terug omhooggetrokken wordt, blijven je je leven lang bij. Bungeejumpen kan je doen vanaf een kraan, een brug of een rots. In België is het onder meer mogelijk in Aventure Parc in Waver of vanaf mobiele installaties op evenementen.

Tip: hou de kalender van verhuurbedrijf The Fungroup in de gaten.

Skydiven

Heb je het niet zo voor elastieken? Dan is een sprong uit een vliegtuig misschien meer iets voor jou. Tegen 200 kilometer per uur naar beneden suizen, vechten tegen de zwaartekracht en op het gepaste moment met één ruk aan een handvat je parachute open trekken … Het doet wat met een mens.

Al wie in goede gezondheid is, kan in principe aan valschermspringen – of skydiven – doen. Neem contact op met een paraclub om de mogelijkheden te achterhalen.

Raften

Wie niet vervaard is van een paar spatjes water, moet zich beslist eens aan rafting wagen. Bij deze sensationele activiteit gaat avontuur hand in hand met teamspirit. Samen met een begeleider ga je een wildwaterrivier op in een grote rubberboot. In de Ardennen wordt deze sport vooral op de Ourthe beoefend. Naargelang de waterstanden is die rivier bevaarbaar van Nisramont tot Hamoir.

Extreme sporten in België … of in het buitenland?

Heb je de smaak van de extreme sporten te pakken gekregen? Dan wil je misschien – Daft Punk indachtig – ‘harder better faster stronger’ gaan en extreme sporten ook eens in het buitenland uittesten.

Wat dacht je bijvoorbeeld van kite skiing, creeking of tow-in surfing? Dat zijn activiteiten die je in België niet kunt doen. Ook voor extreme bungeesprongen moet je in het buitenland zijn. Spring bijvoorbeeld eens naar beneden aan de Victoriawatervallen, de Coloradorivier of een Chileense vulkaan. Laat het ons vooral weten als je het er heelhuids vanaf hebt gebracht!

ONZE ENGAGEMENTEN

GARANTIE BESTE PRIJS

Of we betalen u het verschil terug.

NIET TEVREDEN, GELD TERUG

U hebt 15 dagen de tijd
om van mening te veranderen.

KLANTENDIENST

Een snel en
gepersonaliseerd antwoord.

Volg ons