Op skivakantie: 7 tips voor de perfecte afdaling

Gepubliceerd op 24/11/2015 Wintersporten

Of je nu een beginner bent die zijn eerste aarzelende stapjes zet, of een doorgewinterde skiër die vlotjes verraderlijke afdalingen beheerst, een skiër (of snowboarder) is nooit volleerd. Staat er een skivakantie op het programma? Overweeg dan om lessen te volgen en je techniek bij te schaven. Want hoe beter je leert skiën, hoe leuker het wordt!

Ga goed voorbereid op skivakantie

Je uitrusting is een belangrijk onderdeel van je succes (en je veiligheid) op de skipiste. Leen geen materiaal van goedbedoelende vrienden. Huur of koop spullen in een gespecialiseerde winkel, met advies van deskundigen. Zo is je uitrusting op maat van je lichaam, je vaardigheden en wensen. Een coole outfit is mooi meegenomen, maar geen garantie op comfortabel skiën. Kies voor skikleding die ademt, isoleert en beschermt tegen kou, wind en sneeuw. Een degelijke ski-jas is vanzelfsprekend op skivakantie, maar verlies volgende zaken zeker niet uit het oog:

  • Stevige en warme handschoenen;
  • Een skihelm (zeker als je beginner bent, of regelmatig in het funpark vertoeft);
  • Een skibril of snowboardmasker voor een duidelijk zicht, te allen tijde;
  • Eventueel rugbescherming (opnieuw; niet overbodig voor zowel beginner, als ervaren wintersporter).

Volg skilessen

Volg tijdens je skivakantie privé- of groepslessen aangepast aan je niveau. Groepslessen zijn ideaal om de basistechnieken van het skiën aan te leren. Privélessen zijn iets duurder, maar je hebt wel de volle aandacht van de leraar. Ook ervaren skiërs hebben baat bij privélessen. Je leert skiën op verschillende soorten sneeuw, moeilijke parcours beheersen, en je techniek verfijnen.

Denk eraan om je skilessen vooraf te reserveren. Dan is het lessenrooster nog niet volgeboekt. En plan je lessen zo vroeg mogelijk op de dag. Zo hou je de namiddag vrij om nog wat te oefenen. Of om te chillen in de après-skibar …

Tip: wil je graag op voorhand al eens polshoogte nemen? Dan kun je ook dichter bij huis terecht in een van de indoor skipistes! Ook daar kan je lessen volgen…

Skiing Point Of View

5 tips om nóg beter te leren skiën

  1. Bekijk instructievideo’s op het internet.
  2. Volg het advies op van een gevorderde skiër.
  3. Laat je afdaling filmen, en leer uit de fouten die je ziet.
  4. Oefen op slechte sneeuw met hobbels, ‘pap’ of ijs.
  5. ​Varieer voortdurend je tempo tijdens de afdaling: van lange bochten op minder steile hellingen, tot korte bochten als het steiler wordt.

ONZE ENGAGEMENTEN

GARANTIE BESTE PRIJS

Of we betalen u het verschil terug.

NIET TEVREDEN, GELD TERUG

U hebt 15 dagen de tijd
om van mening te veranderen.

KLANTENDIENST

Een snel en
gepersonaliseerd antwoord.

Volg ons