Zo selecteer je de beste kampeertent voor de festivals

Gepubliceerd op 19/06/2015 Algemeen

Nog enkele weken en dan gaat de festivalzomer écht van start. Het paradijs voor liefhebbers van muziek, gitaren, drums, beats, drank en plezier. Na een urenlange party is een goede tent wel onmisbaar om toch van enkele uurtjes slaap te kunnen genieten. Een kampeertent voor de festivals heeft dan ook enkele belangrijke eigenschappen.

Welke kampeertenten kan je snel opzetten?

Als je een festival bezoekt, wil je liefst niet veel tijd verliezen op de camping. Een ideaal festivaltentje kun je dan ook snel en gemakkelijk opzetten. Een pop-up tent of opgooitent is in twee seconden opgesteld. Zo’n tent zet namelijk zichzelf recht. Je hoeft alleen maar de haringen in de grond te slaan en de touwen vast te maken. De meeste pop-up tenten zijn geschikt voor maximaal twee personen.

Wil je liever met een grotere groep vrienden een tent delen? Dan vormt een familie- of tipitent de ideale oplossing. Deze grote en ruime tent met een hoogte van 2,75 meter vind je bovendien op een overvolle camping gemakkelijk terug.

Kampeertenten: let op voor water!

Het is normaal om in je enthousiasme zo snel mogelijk de podia te willen opzoeken. Je tent is dan vaak maar bijkomstig materiaal, waar je op voorhand niet te veel over nadenkt. Toch verlies je de kwaliteit best niet uit het oog. Je tent moet stevig genoeg zijn om een fikse regenbui of windstoot te doorstaan. Het is allesbehalve leuk om na een vermoeiende dag je slaapzak ergens uit een modderplas te moeten vissen en onder de blote hemel te gaan slapen.

De meeste tenten zijn gemaakt van nylon of polyester, maar zijn niet waterdicht. Kies dan ook een tent, waarop een coating in de vorm van een laag siliconen of polyurethaan is aangebracht. Deze beschermende laag houdt het water en schadelijke UV-stralen tegen. Een katoenen tent laat je beter thuis. Katoen stoot het water af, maar het duurt lang voor je tent helemaal droog is. Katoenen tenten vragen nadien ook veel meer onderhoud.

Nog dringend op zoek naar een goede festivaltent? Onze medewerkers helpen je graag op weg!

ONZE ENGAGEMENTEN

GARANTIE BESTE PRIJS

Of we betalen u het verschil terug.

NIET TEVREDEN, GELD TERUG

U hebt 15 dagen de tijd
om van mening te veranderen.

KLANTENDIENST

Een snel en
gepersonaliseerd antwoord.

Volg ons