De beste mountainbike routes: onze lijst

Gepubliceerd op 13/06/2014 Fietsen

Juni is mountainbikemaand! Mountainbikefans kunnen hun hartje ophalen deze maand, want ze worden verwend met het EK in Duitsland en Ierland en het WK Mountainbike Marathon in Zuid-Afrika die op het programma staan. Maar mountainbiken is eigenlijk ook ideaal voor de niet professionele fietser, die op een sportieve manier de mooiste natuurplekjes van België willen ontdekken. Anderzijds is het simpelweg een stevige en avontuurlijke work-out!

Bovendien is mountainbiken een sport die je het hele jaar door kan uitoefenen, want zowel in natte modder als in droog zand is mountainbiken pure fun. Ben jij nog op zoek naar leuke mountainbike routes middenin de natuur? Ontdek dan wat volgens ons de beste mountainbike routes van België zijn!

Mountainbike routes in de Ardennen

De Ardennen zijn de ideale plaats om te gaan mountainbiken. Je kan er kiezen uit tal van mountainbike routes die elk wat leuks te bieden hebben. Een selectie van de beste routes:

De rode route van Aywaille

De rode mountainbike route van Aywaille is 22 kilometer lang en leidt je naar de mooiste plekjes van de ruime omgeving van Aywaille. Het parcours bevat echter enkele steile hellingen en afdelingen. Ben je dus beginnend mountainbiker, dan kies je best voor één van de gemakkelijkere routes die vertrekken vanuit Aywaille.

De mountainbikeroute van La Roche en Ardenne

Deze mountainbikeroute begint gemakkelijk en stuurt je de eerste kilometers langs asfaltwegen. Daarna wordt het echter moeilijker en krijg je een technische klim van 17% helling voorgeschoteld. Aan het einde van deze 20 kilometer durende tocht word je beloond met een snelle afdaling.

De blauwe route bij Coo

Ben je een gevorderde mountainbiker, dan is de route van Coo zeer waarschijnlijk iets voor jou. Deze route bevat heel wat meters op hoogte en is ook op technisch vlak van een hoge moeilijkheidsgraad. Ideaal dus voor wie op zoek is naar een nieuwe uitdaging!

13 Juni 2014

Mountainbike routes in de Vlaamse Ardennen

Ook de Vlaamse Ardennen bevatten heel wat pareltjes als het om mountainbike routes gaat. Het heuvelachtige landschap en de talrijke bossen zijn namelijk ideaal om te mountainbiken. Deze routes hebben wij voor jou geselecteerd:

De groene route van Geraardsbergen

Hoewel Geraardsbergen de bakermat is van het wielrennen kan je er ook perfect mountainbiken. Deze route biedt je 38% off-route ervaring en passeert langs De Muur en de Bosberg. Perfect voor wie wil genieten van mountainbiken en tegelijkertijd de streek rond Geraardsbergen wil verkennen.

De rode route van Zottegem

Deze mountainbike route is in totaal zo’n 38 kilometer lang en brengt je langs enkele leuke bezienswaardigheden van Zottegem. Zo passeer je langs enkele prachtige panoramische punten, de Watermolen Van den Borre en oude windmolens. Bovendien gaat zowat de helft van de route recht door de bossen.

De groen/rode route van Oosterzele

Oosterzele is de poort van de Vlaamse Ardennen en daar ga je als mountainbiker dwars doorheen. Je vertrekt over een licht golvend parcours waar asfaltwegen en veldwegen elkaar afwisselen. Op de rode route rijd je via grind- en veldwegen het dorp van Gijzenele innen. Nadien kom je langs enkele heuveltjes en ga je voorbij de ‘Lange Wal’. Via de oude steengroeven en een korte technische afdaling kom je aan het eindpunt van dit parcours.

De Sjouwers-mountainbikeroute

Tenslotte willen we je nog een mountainbikeroute meegeven in de streek rond Kortrijk. De Sjouwers-mountainbikeroute is een stevige route en biedt voldoende uitdaging voor sportieve mountainbikers. De route brengt je via kleine moutainbike paadjes langs Aalbeke, Lauwe, Marke en Rekkem. Je passeert eveneens het monument ‘De Sjouwer’, dat werd opgericht ter ere van de Vlamingen die seizoenswerk gingen uitvoeren in ‘Nord Pas de Calais’.

Om te kunnen mountainbiken heb je uiteraard eerst de juiste mountainbike uitrusting nodig. Kom daarom gerust langs bij INTERSPORT, wij helpen je graag verder!

ONZE ENGAGEMENTEN

GARANTIE BESTE PRIJS

Of we betalen u het verschil terug.

NIET TEVREDEN, GELD TERUG

U hebt 15 dagen de tijd
om van mening te veranderen.

KLANTENDIENST

Een snel en
gepersonaliseerd antwoord.

Volg ons