Fietsroute plannen: hoe ga je te werk?

Gepubliceerd op 25/08/2016 Fietsen

Zomer! Dat betekent eropuit trekken met de fiets. Begin jij op goed geluk rond te rijden op zoek naar mooie plekjes en landschappen? Op voorhand je fietsroute plannen is een stuk handiger! Houd alvast je gps in de aanslag …

Volg de wegwijzer!

Vlaanderen is meer dan honderd bewegwijzerde themafietsroutes rijk, goed voor duizenden kilometers fietsplezier. Op de site van Vlaanderen Fietsland vind je een handig kaartje waar alle themaroutes per provincie gegroepeerd staan. Je kunt de fietsroutes downloaden in gpx-formaat, een bestandstype dat herkend wordt door de meeste gps-toestellen.

Je fietsroute plannen op papier

Uiteraard kun je ook een kaart of boekje kopen met mooie fietsroutes, boordevol nuttige achtergrondinformatie over de streken die je zult doorkruisen. Foto’s en adressen van toeristische bezienswaardigheden maken de voorpret compleet.

Zelf je fietsroute ontwerpen met fietsknooppunten

Wil je liever helemaal zelf bepalen hoe ver en langs waar je fietst? Dan kun je een gepersonaliseerde fietsroute plannen met het systeem van de fietsknooppunten.

Fietsknooppunten zijn plaatsen waar twee fietspaden elkaar kruisen. Elk fietsknooppunt heeft een nummer op een wit-groen (of in Limburg wit-blauw) bordje. Via de online fietsrouteplanner van Vlaanderen Fietsland kun je langs deze knooppunten makkelijk je eigen parcours uitstippelen. Je kunt je route uitprinten of exporteren naar gpx-formaat.

In Vlaanderen is er van De Panne tot Voeren maar liefst 12.000 kilometer aan bewegwijzerde fietspaden. Maar ook in de Oostkantons en in de streek van Picardië vind je een mooi uitgewerkt fietsnetwerk.

Een fietsroute in het buitenland plannen

Natuurlijk kun je ook in Wallonië, Brussel of het buitenland mooie fietstochten maken. Ook dan is het mogelijk om op voorhand je fietsroute te plannen met kaarten of downloadbare bestanden voor je  smartphone of gps. Om alle mogelijkheden te achterhalen en geen enkel pittoresk plekje te missen, neem je het best contact op met de plaatselijke toeristische dienst.

ONZE ENGAGEMENTEN

GARANTIE BESTE PRIJS

Of we betalen u het verschil terug.

NIET TEVREDEN, GELD TERUG

U hebt 15 dagen de tijd
om van mening te veranderen.

KLANTENDIENST

Een snel en
gepersonaliseerd antwoord.

Volg ons