Aan deze criteria moeten je golfschoenen voldoen

Gepubliceerd op 04/05/2017 Outdoor

Wie gaat golfen, vindt de inhoud van zijn golftas wellicht het allerbelangrijkste: de golfclub en alle andere accessoires, zoals een putter, ijzers en ga zo maar door. Maar wie zo redeneert, verliest een cruciaal onderdeel uit het oog, namelijk: wat hij aan zijn voeten draagt. Je golfschoenen moeten comfortabel zitten, zodat je je helemaal op je slag kunt concentreren. Bovendien mag je ook niet vergeten dat je tijdens een potje golf aardig wat kilometers afwandelt. Of je nu een trouwe golfspeler bent die toe is aan een nieuw paar schoenen, of een first-timer die meer info zoekt: deze tips zijn een must!

Golfschoenen aanschaffen in de juiste maat

De gouden regel voor de aankoop van golfschoenen verschilt natuurlijk niet van de aankoop van een gewoon paar sportschoenen: je moet precies de juiste maat hebben – dat spreekt voor zich. Je legt niet alleen lange afstanden af, je staat tijdens een golfpartij ook urenlang recht. Voordat je over de maat beslist, laat je het best je twee voeten meten. Is je ene voet wat groter dan de andere, dan is die voet bepalend voor je keuze. Tip: neem het soort sokken mee waarmee je normaal gezien op het golfterrein zou verschijnen, zodat je de speelomstandigheden zo goed mogelijk nabootst.

Met of zonder spikes: dat is de vraag

Golfschoenen heb je met en zonder spikes, en welke soort je kiest hangt van je persoonlijke voorkeur af. Spikes geven je meer grip op het terrein en komen vooral van pas op vochtige en heuvelachtige terreinen. Op een droge ondergrond bieden golfschoenen met en zonder spikes evenveel grip. Op het vlak van beweeglijkheid hebben golfschoenen zonder spikes dan weer een streepje voor: ze zijn typisch lichter en hebben flexibelere zolen. (Je kunt ze bijvoorbeeld ook perfect aantrekken om even naar de winkel te gaan of een blokje te gaan wandelen met de hond, zonder dat je je zorgen moet maken om blaren op je voeten.)

De klassieke of sportieve look?

Golfers staan bekend om de klasse die ze uitstraling op het terrein. Maar de look die daarbij hoort, kan variëren van klassiek tot sportief. Klassieke golfschoenen zijn meestal gemaakt van leder, waardoor ze waterdicht zijn, een pluspunt voor dauwtrappers en golfers die weleens op natte terreinen spelen. Een nadeel is dan weer dat ze je voeten minder goed laten ademen. Als je veel belang hecht aan luchtcirculatie, ben je wellicht beter af met een sportievere golfschoenen.

ONZE ENGAGEMENTEN

GARANTIE BESTE PRIJS

Of we betalen u het verschil terug.

NIET TEVREDEN, GELD TERUG

U hebt 15 dagen de tijd
om van mening te veranderen.

KLANTENDIENST

Een snel en
gepersonaliseerd antwoord.

Volg ons