Een degelijke skibroek kopen doe je zo!

Gepubliceerd op 04/02/2016 Wintersporten

Tijdens de winterperiode vertrekken veel gezinnen naar de Alpen om er te skiën of te snowboarden. Om van je skireis te genieten, heb je natuurlijk de gepaste skikleding nodig. Het is belangrijk dat je het niet te warm en niet te koud hebt. Hier vind je alvast enkele tips om de juiste skibroek te kopen.

1. Een skibroek kopen met voldoende beschermende delen

Een goeie skibroek beschermt je tegen nattigheid. Daarnaast is het belangrijk om een skibroek te kopen met goeie ventilerende eigenschappen en de juiste pasvorm. Zorg ervoor dat je skibroek voldoende beschermende delen bevat ter hoogte van je knieën en billen, want een uitschuiver is natuurlijk nooit ver weg. Zeker als je nog nooit op de latten hebt gestaan.

2. Comfort primeert

Aangezien je een hele dag sport, is het belangrijk om vlot te kunnen bewegen. Kies daarom voor een comfortabele skibroek. Comfort is hier belangrijker dan stijl, al vind je door het grote aanbod ongetwijfeld een leuke skibroek die bij je volledige outfit past.

3. Verschillende soorten skibroeken

Er bestaan verschillende soorten skibroeken. De keuze ervan hangt natuurlijk af van je eigen smaak. Zo kun je een skipak kopen, waarbij je jas en je broek een geheel vormen. Het houdt je extra warm en de kans dat je sneeuw in je pak krijgt is heel klein. Maar het is natuurlijk niet zo handig om uit te trekken. Kies je voor een skibroek met ski-jas? Dan kun je heel soepele bewegingen maken. Daarnaast kun je ook nog kiezen voor een salopette, een hoge tuinbroek die tot boven je taille doorloopt. Deze broek is heel geschikt voor kinderen, omdat ze niet afzakt. Daarnaast houdt ze ook je rug en buik droog bij een valpartij.

4. De juiste onderkleding

Naast een geschikte skibroek, heb je ook goeie onderkleding nodig. Kies voor thermisch skiondergoed in wol of katoen. Daarnaast zijn skihandschoenen of -wanten een must. Met een helm en skibril ben je helemaal klaar om je op de piste te begeven.

ONZE ENGAGEMENTEN

GARANTIE BESTE PRIJS

Of we betalen u het verschil terug.

NIET TEVREDEN, GELD TERUG

U hebt 15 dagen de tijd
om van mening te veranderen.

KLANTENDIENST

Een snel en
gepersonaliseerd antwoord.

Volg ons