Op skivakantie met de kinderen: enkele tips

Gepubliceerd op 22/01/2016 Wintersporten

Skivakanties zijn heel populair bij gezinnen met kinderen. Het is de ideale gelegenheid om er een weekje tussenuit te knijpen in een gezellige en ontspannen sfeer. De kinderen leven zich volop uit op of naast de piste, terwijl de ouders hun dingen kunnen doen. Wij zetten enkele tips op een rijtje om er een ongedwongen en plezierige vakantie van te maken.

Kindvriendelijke skiaccomodatie

Kinderen vinden op jonge leeftijd de weg naar de skipistes. Dikwijls zijn ze nog maar drie wanneer ze voor de eerste keer op de latten staan. Dat lijkt heel jong, maar hoe jonger hoe makkelijker om de skitechniek snel onder de knie te krijgen. De meeste skioorden ontvangen kinderen dan ook met open armen en treffen de nodige voorzieningen:

  • kamers met kinderbedjes
  • kinderopvang (volledige of halve dag) voor de allerkleinsten
  • kinderactiviteiten voor de kleuters

Skilessen voor de allerkleinsten

Als je regelmatig op wintersportvakantie gaat, zul je ze al wel gezien hebben. De kleine kinderen die achter een skileraar gezwind en gedisciplineerd de piste afkomen. Het is een aandoenlijk tafereel en je staat er telkens van versteld hoe goed die kinderen al kunnen skiën.

In zowat alles skioorden worden er dan ook skilessen voor kinderen georganiseerd. Per leeftijdscategorie zijn er groepen die door ervaren skileraars worden begeleid. Op die manier ben je er als ouder zeker van dat je kind in goede handen is en snel leert skiën. Bovendien kun je zelf met een gerust gemoed de pistes afdalen.

De juiste ski-uitrusting voor kinderen

Een skivakantie voor kinderen is synoniem met topamusement. Maar een perfecte skioutfit is een must om de dag goed en wel door te komen. Die ziet er zo uit:

  • Kinderen moeten goed ingeduffeld worden. Het drielagensysteem geldt ook voor de allerkleinsten: thermisch ondergoed, fleece en ski-jas. Een skipak (uit één stuk) is een goed alternatief.
  • Skihandschoenen en een skihelm.
  • Een skimasker of skibril.
  • Comfortabele skischoenen en degelijke skisokken.

Tip: Voor je kinderen kun je het best ski’s huren. Dat kan ter plekke in het skistation of in België bij een verhuurwinkel.

ONZE ENGAGEMENTEN

GARANTIE BESTE PRIJS

Of we betalen u het verschil terug.

NIET TEVREDEN, GELD TERUG

U hebt 15 dagen de tijd
om van mening te veranderen.

KLANTENDIENST

Een snel en
gepersonaliseerd antwoord.

Volg ons