Rugbescherming: een must tijdens het snowboarden

Gepubliceerd op 12/12/2014 Wintersporten

Als je weet dat mannen een gemiddelde afdaalsnelheid van 46 kilometer per uur en vrouwen van 39 kilometer per uur halen, besef je dat je lichaam erg kwetsbaar is tijdens het afdalen. Zeker wanneer je tricks doet, maak je regelmatig onzacht kennis met de sneeuw. In dat geval is het aangeraden om niet enkel je hoofd, maar ook je rug en romp te beschermen. In dit artikel ontdek je hoe je de juiste rugbescherming kiest.

Rugbescherming om letstels te voorkomen

In de wintersportwereld groeit het besef dat je naast een skihelm en een skibril ook het best lichaamsbeschermers draagt om veilig van de piste op te glijden. Een letsel aan de romp komt namelijk frequent voor tijdens het skiën en snowboarden. Rugprotectoren beschermen je lichaam tegen de impact van een val, een steen of de klap die je krijgt als iemand tegen je skiet.

Een rugbeschermer kopen: tips

Als je de juiste rugbescherming koopt, voel je na een tijdje niet meer dat je hem om hebt. Enkele aandachtspunten:

De pasvorm

De rugbeschermer moet perfect aansluiten, maar ook comfortabel aanvoelen. Daarnaast mag je bewegingsvrijheid niet beperkt worden door de bescherming. Kies daarom een rugbescherming die je vastmaakt met een buikriem en verstelbare schouderriemen. Pas in de winkel niet enkel je rugbeschermer, doe er ook je ski-jas over aan. Die moet je namelijk nog dichtkrijgen als je de bescherming draagt.

Het materiaal

De gebruikte materialen verschillen van polyester tot hoogwaardige veiligheidsmaterialen. Tegenwoordig maakt men voornamelijk gebruik van foam. Dit schuim past zich aan je lichaam aan en is heel comfortabel. Daarnaast gaat het materiaal meerdere crashcycli mee. Foam werkt zoals een schokbreker: het veert in en keert daarna terug naar zijn oorspronkelijke vorm. Het is extreem licht waardoor je amper merkt dat je een rugbeschermer draagt.

 

ONZE ENGAGEMENTEN

GARANTIE BESTE PRIJS

Of we betalen u het verschil terug.

NIET TEVREDEN, GELD TERUG

U hebt 15 dagen de tijd
om van mening te veranderen.

KLANTENDIENST

Een snel en
gepersonaliseerd antwoord.

Volg ons