Ski’s onderhouden: dankzij deze tips gaat je materiaal jarenlang mee

Gepubliceerd op 02/02/2017 Wintersporten

Om optimaal van je skivakantie te genieten, moeten je ski’s te allen tijde in topvorm zijn. Regelmatig skionderhoud is dan ook een must. Alleen op die manier glijd je gezwind van de pistes en heb je genoeg grip tijdens de afdalingen. Hoe ga je te werk en wat zijn de aandachtspunten? Wij maken je wegwijs.

Ski’s waxen

Door contact met steentjes en vuil kunnen er tijdens het skiën gaatjes in de onderkant van je ski’s ontstaan. Zo geraken je ski’s beschadigd en glijden ze minder goed door de sneeuw. Je ski’s waxen biedt hier soelaas. Je kunt zelf met een speciaal daarvoor gemaakt strijkijzer en wax aan de slag gaan, maar het is raadzaam om deze klus door een specialist te laten uitvoeren. Laat zowel voor als na je skivakantie een laagje wax aanbrengen.

Ski’s onderhouden: zijkanten slijpen

De zijkanten van je ski’s bestaan uit staal en garanderen grip op de pistes. Als ze niet scherp genoeg zijn, wordt het nemen van bochten problematisch. Je kunt zelf controleren of je ski’s geslepen moeten worden. Ga met je nagel over de zijkant. Ondervind je geen weerstand, dan is een slijpbeurt aan de orde. Ook hier doe je het best een beroep op iemand met kennis van zaken.

Opbergen en nazorg

Skionderhoud gaat hand in hand met preventieve maatregelen. Staal kan roesten. Het is dus geen goed idee om je ski’s tegel elkaar op te bergen wanneer ze nog niet droog zijn. Bewaar ze op een droge plaats en steek ze niet meteen in een opbergtas ’s avonds na het skiën. Wil je het zekere voor het onzekere nemen? Gebruik dan skistraps. De schuimlaag zorgt ervoor dat er geen contact is tussen je ski’s en sluit roestvorming uit.

Ben je op zoek naar advies? Komt gerust langs in een van onze winkels.

ONZE ENGAGEMENTEN

GARANTIE BESTE PRIJS

Of we betalen u het verschil terug.

NIET TEVREDEN, GELD TERUG

U hebt 15 dagen de tijd
om van mening te veranderen.

KLANTENDIENST

Een snel en
gepersonaliseerd antwoord.

Volg ons