Stel de perfecte ijshockey-uitrusting samen met onze tips

Gepubliceerd op 26/02/2015 Wintersporten

Ben je fan van schaatsen en hou je van snelheid en spektakel? Dan is ijshockey iets voor jou. Het is een ruige contactsport waarbij je heel wat klappen en schokken moet incasseren. De juiste ijshockey-uitrusting is dan ook van groot belang om zonder kleerscheuren van het ijs te komen. In dit artikel kom je er alles over te weten.

Je hoofd beschermen met een ijshockeyhelm

IJshockey wordt met een puck gespeeld, een ronde dunne schijf die heel hard is. Tijdens het spel vliegt de puck tegen hoge snelheden door de lucht. Als je hem tegen je hoofd krijgt, is de impact dan ook heel groot. Dankzij een ijshockeyhelm wordt je hoofd tijdens een wedstrijd of training voldoende beschermd tegen slagen en schokken. IJshockeyhelmen zijn bovendien voorzien van ingewerkte oorbeschermers. De doelmannen krijgen extra bescherming en dragen een helm met een masker.

Opgelet: Vergeet zeker ook geen gebitsbescherming!

Je bovenlichaam behoeden voor blessures

IJshockey is een echte contactsport. Tijdens een wedstrijd komen er regelmatig botsingen voor waarbij je bovenlichaam zwaar op de proef wordt gesteld. Zonder de juiste ijshockey-uitrusting loop je gegarandeerd blessures op. Dit heb je nodig om je lichaam te beschermen:

  • schoudervullingen
  • elleboogbeschermers
  • beschermende handschoenen

IJshockey is een intense sport die je conditie op de proef stelt. Draag onderkleding die comfort en hygiëne combineert, zodat je bovenlichaam koel en droog blijft.

De impact op je onderlichaam beperken

Tijdens het ijshockeyen is het onvermijdelijk dat je onzacht kennismaakt met het ijs. Draag daarom een korte broek gevuld met schuim onder je gewatteerde lange broek. Op die manier worden je billen en heupen voldoende beschermd. Zorg ervoor dat je broek nauw rond je lichaam aansluit. Tot slot mogen ook scheenbeschermers niet ontbreken in je ijshockey-uitrusting.

Tip voor de heren: vergeet zeker geen schelp te dragen tijdens het ijshockeyen!

ONZE ENGAGEMENTEN

GARANTIE BESTE PRIJS

Of we betalen u het verschil terug.

NIET TEVREDEN, GELD TERUG

U hebt 15 dagen de tijd
om van mening te veranderen.

KLANTENDIENST

Een snel en
gepersonaliseerd antwoord.

Volg ons