Een mountainbike kopen? Hiermee hou je het best rekening!

Gepubliceerd op 20/03/2015 Fietsen

Hou je van sporten en de natuur? Dan is mountainbiken iets voor jou! Je doorkruist de allermooiste landschappen, terwijl je je in het zweet werkt. Om van je ritten te genieten, heb je uiteraard het juiste materiaal nodig. In dit artikel vind je de nodige tips, zodat je met de juiste mountainbike aan de start van je sportieve avontuur verschijnt!

Verschillende soorten mountainbikes

In de beginjaren zagen alle mountainbikes er ongeveer hetzelfde uit, maar in de loop der jaren zijn er verschillende uitvoeringen op de markt gekomen:

  • De ‘all mountain’ is geschikt voor alle terreinen. Hij kan zowel beklimmingen als afdalingen aan en biedt voldoende comfort in alle omstandigheden.
  • De ‘cross country’ is ideaal voor de liefhebbers van snelheid. Het is een licht model dat voorzien is van voldoende vering om schokken op te vangen.
  • De ‘Enduro mountainbike’ is geschikt voor langere afstanden en is steviger en zwaarder dan de ‘cross country’.

Wil je een mountainbike kopen? Dan is het zaak om een model te kiezen dat aan je profiel en je wensen beantwoordt.

20 Maart 2015

Het juiste frame

Het frame moet in de eerste plaats bij je lengte passen. Als je een te klein of te groot frame kiest, kan dat tot letsels of klachten leiden. Daarnaast is het materiaal van belang. Kies je aluminium of carbon? Standaard wordt er voor aluminium gekozen, maar carbon is lichter en meer gesofisticeerd.

Verschillende soorten remmen en banden

Comfort is belangrijk wanneer je een mountainbiketocht onderneemt, maar veiligheid is minstens even cruciaal. Dankzij de juiste remmen en banden ben je zeker van een veilige fietstocht. Je hebt de keuze tussen (hydraulische) schijfremmen en velgremmen.

Bij de keuze van de banden moet je vooral rekening houden met de grootte. Doorgaans wordt er voor 26 of 29 inch gekozen. De juiste banden zorgen ervoor dat je voldoende grip hebt. Ze zijn perfect afgestemd op de ondergrond.

Vergeet tot slot zeker ook niet om de nodige mountainbike-accessoires te kopen: handschoenen, een bril, een helm en schoenen zijn onmisbaar!

> Vergeet niet onze mountainbikeroute tips erop na te lezen!

ONZE ENGAGEMENTEN

GARANTIE BESTE PRIJS

Of we betalen u het verschil terug.

NIET TEVREDEN, GELD TERUG

U hebt 15 dagen de tijd
om van mening te veranderen.

KLANTENDIENST

Een snel en
gepersonaliseerd antwoord.

Volg ons