Comfortabele fitnesskleding voor een home workout

Gepubliceerd op 31/10/2014 Conditie & Welzijn

Of je nu gaat fitnessen in de fitnessclub in je buurt of thuis sport, comfortabele sportkleding is steeds noodzakelijk. Deze tips helpen je om de juiste fitnesskleding te kopen.

Kies fitness kleding die (bij) je past

Te strakke fitness kleding is geen goed idee, maar ook te grote sportoutfits worden afgeraden. Past je kleding niet? Dan kan je ook niet goed bewegen. Te grote kleren kunnen zelfs ongevallen met de toestellen veroorzaken. Pas de sportkleren op voorhand in de winkel, zodat ze je perfect passen. Een topje of T-shirt en een short of lange broek, kies de kledingstukken waarin jij je het best voelt.

De vrouwen onder ons dragen daarnaast het best een sport-bh, aangezien die extra steun geeft. Nog een belangrijk onderdeel van je outfit zijn je sportschoenen. Koop aangepaste sportschoenen die comfortabel zitten en je voeten voldoende steun geven.

31 Okt Nov

Het materiaal bepaalt het comfort

Naast de functionaliteit zijn het materiaal en de hygiëne van groot belang. Met je dagelijkse kleding gaan sporten, is dan ook geen goed idee. Je sportoutfit moet uit andere materialen bestaan. Zo is katoen bijvoorbeeld geen geschikte stof. Dit materiaal neemt namelijk zweet op, maar voert het vocht niet goed af, waardoor er al snel zweetplekken te zien zijn. Kies daarentegen voor soepel materiaal dat vocht afdrijft. Natuurlijk zweet je ook in die kleren. Let er dus op dat je sportkleding gemakkelijk te wassen is. Na verschillende wasbeurten wil je ook dat deze kleren er nog steeds even goed uitzien.

Conclusie: ga op zoek naar soepele en comfortabele fitness kleding van hoge kwaliteit.

Fitness kleding: comfort en stijl gaan hand in hand

Je moet je vooral goed voelen in je outfit. Hierdoor zal je je niet alleen in de fitnessclub zelfzekerder voelen, ook thuis zal je een beter gevoel hebben. Comfort en stijl kunnen dus zeker gecombineerd worden. Kies voor kleuren die je mooi vindt en je een goed gevoel geven. Ga je voor donkere kleuren? Dan is er minder kans dat je zweetplekken te zien zijn. Ademende materialen die snel opdrogen zorgen er dan weer voor dat anderen het niet snel opmerken wanneer je zweet.

ONZE ENGAGEMENTEN

GARANTIE BESTE PRIJS

Of we betalen u het verschil terug.

NIET TEVREDEN, GELD TERUG

U hebt 15 dagen de tijd
om van mening te veranderen.

KLANTENDIENST

Een snel en
gepersonaliseerd antwoord.

Volg ons