Hoe kies je een dames koersfiets?

Gepubliceerd op 15/04/2016 Fietsen

Als de lente in de lucht hangt, geven we de aftrap voor het wielerseizoen. En omdat fietsen hot is, halen ook amateurs hun stalen ros van onder het stof. Sportieve fietstochtjes zijn trouwens al lang geen typische mannenzaak meer. Vrouwen zijn er evengoed tuk op. Maar hoe kies je nu een passende dames racefiets waarop je de juiste fietspositie hebt? Dankzij ons advies raak je de pedalen niet kwijt.

Racefietsen dames op jouw maat!

Dat vrouwen een andere lichaamsvorm hebben dan mannen, hoeven we jou niet te vertellen. Precies daarom sta je beter even stil bij de typisch vrouwelijke anatomie, vóór je je dames racefiets koopt.

De vijf belangrijkste verschillen in vogelvlucht:

  1. Het bekken van de vrouw is meer naar achteren gekanteld. Daardoor nemen vrouwen vanzelf een andere houding aan op hun dames koersfiets.
  2. De zitbotjes staan verder uit elkaar.
  3. Vrouwen hebben doorgaans langere benen en een korter bovenlichaam.
  4. Vrouwen hebben veelal smallere schouders.
  5. Vrouwenhanden zijn gewoonlijk kleiner dan mannenknuisten.

Je merkt het: redenen genoeg om je racefiets af te stemmen op je feminiene bouw, verhoudingen en pasvorm. Hieronder zetten we de belangrijkste aandachtspunten op een rijtje.

1.     Korte horizontale buis

Kies een dames sportfiets waarvan de horizontale buis,  die van het zadel naar het stuur loopt,  ietsje korter is dan bij het standaard mannenmodel. Zo is je houding comfortabeler en rechter.

2.     Ergonomisch zadel

Fietsen doet de mannelijke kroonjuwelen geen goed. Maar ook vrouwen kampen weleens met zadelpijn. Zelfs een stevige fietsbroek om je sportieve billen volstaat niet om je edele delen te beschermen. Koop dus een dames racefiets met een ergonomisch zadel dat ietsje breder en korter is.

3.     Smaller stuur

Ook al draag je vlotjes een gigantische designertas op je schouders, toch zijn ze wellicht smaller dan die van de wielerminnende man. Let dus bij de aanschaf van je racefiets voor dames goed op de breedte van het stuur, want een te breed stuur leidt vaak tot pijn aan je polsen en rug.

ONZE ENGAGEMENTEN

GARANTIE BESTE PRIJS

Of we betalen u het verschil terug.

NIET TEVREDEN, GELD TERUG

U hebt 15 dagen de tijd
om van mening te veranderen.

KLANTENDIENST

Een snel en
gepersonaliseerd antwoord.

Volg ons