Beginnen met lopen: 3 kostbare tips

Gepubliceerd op 13/04/2017 Running & Trail

Voor sommige mensen is beginnen met lopen net hetzelfde als stoppen met roken. Ze stellen zichzelf vol goede moed een doel (“morgen jog ik 3 kilometer!” of “morgen rook ik mijn allerlaatste sigaret!”), maar voor ze het goed en wel beseffen, vervallen ze weer in slechte gewoontes. Ben jij ook zo’n jogger die zich na tientallen mislukte startpogingen wel schuldig voelt, maar die toch niet terug in gang geraakt? Dan ben je helemaal klaar voor onze tips!

Stel jezelf een doel

Er is niets dat zo motiverend werkt als jezelf een doel stellen. Heb je nog nooit 5 kilometer gelopen? Schrijf je dan in voor een loopwedstrijd van die afstand én vertel tegen al wie het horen wil dat je gaat deelnemen (sociale druk doet wonderen!). Zo heb je iets om naartoe te werken; iets waarvoor je jezelf met plezier uit de zetel hijst. Hoe je die afstand precies aflegt, kies jezelf: misschien ben je al blij als je de wedstrijd kunt uitlopen zonder tussendoor te wandelen, of misschien leg je de lat liever wat hoger en geef je jezelf ook een tijdslimiet. Doel bereikt? Verzin meteen iets nieuws zodat je je loopritme niet verliest!

De kleren maken de jogger

Als je je rot schaamt omwille van je vergeelde loopschoenen en je eighties jogging, is het wellicht tijd voor een nieuwe loopoutfit. Misschien ga je wel even sneller joggen als je bekenden tegenkomt in je gênante oude loopkledij, maar zo’n pieken en dalen in je tempo zijn niet bevorderlijk voor de conditie. Wat heb je nodig? Schoenen, een windbreaker die je tegen de koude beschermt én tegelijk je lichaamswarmte helpt afvoeren, een synthetisch loopshirt met extra ventilatie onder de oksels, en een shortje of een lange broek naargelang je voorkeur (en naargelang het weer).

Luister naar je lichaam

Als je past bent beginnen lopen, is het cruciaal om naar je lichaam te luisteren (niet als het chips wil eten in plaats van een rondje te gaan lopen, natuurlijk). Misschien protesteren je spieren een beetje omwille van die onverwachte loopijver – dat is volkomen normaal. Maar als je ergens echt pijn krijgt, is er wellicht meer aan de hand. Een beetje rust in eerste en een doktersbezoek in tweede instantie doen meestal wonderen.

ONZE ENGAGEMENTEN

GARANTIE BESTE PRIJS

Of we betalen u het verschil terug.

NIET TEVREDEN, GELD TERUG

U hebt 15 dagen de tijd
om van mening te veranderen.

KLANTENDIENST

Een snel en
gepersonaliseerd antwoord.

Volg ons