Slecht weer? Zaalvoetbal is het ideale alternatief

Gepubliceerd op 08/12/2016 Teamsporten

Tijdens de wintermaanden kan het slechte weer de voetbalpret bederven. Als het vriest of overvloedig regent, worden de velden onbespeelbaar. Tenzij je op een kunstgrasveld kunt spelen, is het beter om zaalvoetbal te spelen. Zo hoef je je geen zorgen te maken over de vrieskoude en heeft het outdoor voetbalterrein niet extra te lijden.

Tijdens de wintermaanden kan het slechte weer de voetbalpret bederven. Als het vriest of overvloedig regent, worden de velden onbespeelbaar. Tenzij je op een kunstgrasveld kunt spelen, is het beter om zaalvoetbal te spelen. Zo hoef je je geen zorgen te maken over de vrieskoude en heeft het outdoor voetbalterrein niet extra te lijden.

Fysiek en mentaal bij de les

Zaalvoetbal is een intensieve sport. Aanval en verdediging wisselen elkaar razendsnel af. Als speler moet je dan ook over een degelijke conditie en dito uithoudingsvermogen beschikken om het spel te blijven volgen. Je bent zowel aanvaller als verdediger. Als je een fout maakt en bijvoorbeeld balverlies lijdt, zijn er maar drie spelers en een doelman om je fout recht te zetten.

Je fysieke conditie gaat hand in hand met alertheid. Het is een must om geconcentreerd te blijven. Tegelijk is kalmte geboden, zodat je voortdurend de controle behoudt.

Zaalvoetbal: welke tactiek?

De meeste zaalvoetbalploegen spelen in een ruit met een verdediger, twee vleugelspelers en een spits. Over welke kwaliteiten moeten die beschikken?

  • Verdediger: naast verdedigende kwaliteiten is een goed spelinzicht cruciaal.
  • Spits: fungeert als aanspeelpunt en moet het doel weten te staan.
  • Vleugelspeler: moeten een actie in de voeten hebben en snel reageren aanvals- en verdedigingsgolven.
  • Doelman: voetballend vermogen is een duidelijke troef.

Aan welke criteria moeten zaalvoetbalschoenen voldoen?

Tijdens het zaalvoetballen maak je veel korte en snelle bewegingen. Bovendien verander je veel van richting, wat een impact heeft op je schoeisel. Zaalvoetbalschoenen moeten dan ook aan specifieke eisen voldoen. Ze moeten een optimale grip of balcontrole bieden. Daarnaast zijn demping, stabiliteit en natuurlijk comfort van groot belang.

ONZE ENGAGEMENTEN

GARANTIE BESTE PRIJS

Of we betalen u het verschil terug.

NIET TEVREDEN, GELD TERUG

U hebt 15 dagen de tijd
om van mening te veranderen.

KLANTENDIENST

Een snel en
gepersonaliseerd antwoord.

Volg ons