Volleybalschoenen kopen: niet uit het oog te verliezen tips

Gepubliceerd op 27/03/2015 Teamsporten

Ben jij een volleybalspeler in hart in nieren? Het maakt niet uit of je een beginnende speler bent of een fanatieke volleyballer die drie wedstrijden speelt per week, degelijke volleybalschoenen zijn een must. Volleybalschoenen zijn er in verschillende uitvoeringen en prijsklassen, waardoor kiezen vaak niet echt gemakkelijk is. Waarom je degelijke volleybalschoenen moet dragen en waarop je moet letten? Dat lees je hier!

Stabiliteit en flexibiliteit

Volleybal is een intensieve sport waarbij snelheid, kracht, flexibiliteit en balans van groot belang zijn. Je hebt met andere woorden veelzijdige schoenen nodig die je toelaten om voluit te kunnen spelen. Als je kiest voor degelijke volleybalschoenen, weet je dat die zijn voorzien van de nodige technologieën zodat jij ongeremd kan rennen, springen en landen. Belangrijk: koop volleybalschoenen met een perfecte pasvorm.

Klappen compenseren

Het is geen geheim dat de voeten van volleybalspelers heel wat klappen moeten verduren. Als je dan verkeerde, te grote of niet-degelijke schoenen draagt, heeft dat zo zijn gevolgen voor je enkels, knieën en heupen. Het is met andere woorden belangrijk om volleybalschoenen te dragen moet voldoende demping. Werkt de demping niet meer goed? Dan zijn je schoenen aan vervanging toe. Springen en ongedempt landen – zeker vanop volleybalhoogte – is echt niet goed voor je gestel.

Blessures voorkomen

Voorzichigheid speelt uiteraard ook een rol, maar met de juiste volleybalschoenen kan je het risico op blessures gevoelig verminderen. Of je nu stabiele volleybalschoenen met extra grip koopt of een flexibele, lichte schoen met extra demping, je doet er in ieder geval goed aan te gaan voor specifieke volleybalschoenen. Het beste wapen tegen vervelende blessures? Volleybalschoenen met hoge sluiting dragen én bovendien je voeten tapen. Dan maak je volgens studies het minste kans om je knieën en enkels te te blesseren.

ONZE ENGAGEMENTEN

GARANTIE BESTE PRIJS

Of we betalen u het verschil terug.

NIET TEVREDEN, GELD TERUG

U hebt 15 dagen de tijd
om van mening te veranderen.

KLANTENDIENST

Een snel en
gepersonaliseerd antwoord.

Volg ons