Kajakken: tips voor een avontuurlijk dagje watersport

Gepubliceerd op 26/06/2014 Watersporten

Als het zonnetje komt kijken, trekken we massaal richting het water. De ene gaat graag zeilen, de ander liever zwemmen en nog anderen verkiezen kajakken. Hoor jij bij deze laatste groep en plan jij een avontuurlijk dagje kajakken met familie of vrienden? Bekijk dan eerst onze tips!

Wat heb je nodig als je gaat kajakken?

In België wordt voornamelijk op rivieren zoals de Lesse, de Ourthe en de Amblève gekajakt. Ga je liever voor het ruime sop? Dan is kajakken op zee iets voor jou. Wat je ook verkiest, volgende zaken heb je altijd nodig:

  • Stevig schoeisel: wanneer je de kajak, verwacht of onverwacht, moet verlaten, kunnen er scherpe stenen op de bodem liggen. Om te voorkomen dat je je bezeert, is degelijk schoeisel een must. Een waterdicht paar is altijd handig.
  • Als je kajakt, mag je er (bijna) zeker van zijn dat je nat wordt. Voorzie dan ook droge kleren voor na je kajaktocht!
  • Neem iets mee om te eten en te drinken onderweg. Je komt hoogstwaarschijnlijk weinig of zelfs geen plaatsen tegen waar je iets kan nuttigen. Bovendien is een gezellige picknick in de natuur is veel leuker.
  • Denk er ook aan dat de zon erg kan branden, vooral omdat de zon in het water weerkaatst. Smeer je dus lekker in met zonnecrème en neem ook een hoofddeksel mee om je te beschermen.
  • Stop spullen zoals je gsm, je eten, je droge kleren en andere dingen die niet nat mogen worden, in een plastic tonnetje. Zo worden ze niet nat.!

Tips vóór het kajakken

Voor je effectief op kajaktocht vertrekt, is het enorm belangrijk dat je de weersvoorspellingen controleert. Je wil het namelijk niet meemaken dat het enorm hard begint te regenen en te waaien, want dat stuurt je route volledig in de war. Ook is het verstandig om de uren en coëfficiënten van de getijden te raadplegen.

Daarnaast stippel je voor het vertrek best je route uit. Controleer daarbij de toegangspunten vanaf de berm en de moeilijke punten van het parcours.

26 Juni 2014

Tips tijdens het kajakken

Tijdens het kajakken is het steeds verstandig om felgekleurde kleding te dragen. Op die manier ben je beter zichtbaar. En dat is geen overbodige luxe, want met je kajak zit je laag op het water. Trek ook een reddingsvest aan, je weet maar nooit!

Daarnaast is het belangrijk dat je rekening houdt met het andere vaarverkeer. Denk maar aan binnenvaartschepen, beroepschippers, vissers of plezierbootjes. Geef ze tijdens het kajakken voldoende ruimte en vaar dicht bij de oever. Ga vooral niet stilliggen in bochten of havenmondingen. Wil je je kajak weer uit het water halen? Kies dan een open ruimte met een ruime afstand van varende schepen.

ONZE ENGAGEMENTEN

GARANTIE BESTE PRIJS

Of we betalen u het verschil terug.

NIET TEVREDEN, GELD TERUG

U hebt 15 dagen de tijd
om van mening te veranderen.

KLANTENDIENST

Een snel en
gepersonaliseerd antwoord.

Volg ons