Plan je een surfvakantie? Ontdek de mooiste locaties!

Gepubliceerd op 11/06/2015 Watersporten

Ben je een fervent surfer, die nu al reikhalzend uitkijkt naar de volgende lange surfvakantie? Ontdek in dit artikel de mooiste surflocaties in Europa.

Surfen: een confrontatie met de natuur

Er bestaan weinig sporten waarin je de uitdaging met de natuurelementen continue moet aangaan. Surfen behoort wel tot die kleine categorie. Tegen de stroming in overeind klimmen op je surfplank en vervolgens de golven trotserend je evenwicht proberen bewaren. Telkens opnieuw en opnieuw. Geen sport voor doetjes of mensen met een beperkte fysieke conditie. Maar die zware inspanningen worden wel beloond met een immens gevoel van vrijheid, opwinding en voldoening.

Elke sportliefhebber wil zijn grenzen verleggen door telkens nieuwe uitdagingen te overwinnen. Dat geldt ook voor surfers, die steeds op zoek zijn naar stranden met nog wildere en ruigere golven. Plan je zelf een surfvakantie? INTERSPORT zet de bekendste surflocaties in Europa voor jou op een rijtje.

De Landes in Frankrijk

Binnen Europa zijn de Atlantische kusten van Frankrijk, Spanje en Portugal erg in trek voor surfvakanties. De stromingen zijn er veel sterker dan in de Noordzee of de Middellandse Zee. In Frankrijk kent de regio van de Landes (tussen Bordeaux en Biarritz) enkele befaamde surfstranden, die elke zomer surfers uit heel Europa verleiden.

Algarve (Portugal)

De prachtige kusten van de Algarve zijn wegens hun golven het hele jaar aantrekkelijk bij surfers. Vooral de badplaatsen Cabo de San Vicente en Carrapateira staan met stip genoteerd. Ben je pas een beginneling? Dan kun je terecht in een van vele surfscholen aan de kust.

De baai van Zarautz (Spanje)

In de baai van Zarautz, gelegen nabij San Sebastian in het Spaanse Baskenland, zijn de golven en de wind optimaal voor wie een fantastische surfvakantie wil beleven. Voor wie het nog zuidelijker wil gaan zoeken, is er Fuerteventura. Op dat Canarische eiland stuwt een straffe wind de golven meters omhoog.

Dicht bij huis surfen

Wie graag dichter bij huis blijft, kan altijd in België en Nederland terecht. Vooral onze noorderburen kennen enkele leuke locaties voor een toffe surfvakantie. En meer geoefende surfers kunnen zich hier altijd uitleven met kitesurfen of windsurfen.

Op zoek naar de juiste surfuitrusting? Kom dan zeker langs in een van onze winkels. Onze medewerkers helpen je graag verder!

ONZE ENGAGEMENTEN

GARANTIE BESTE PRIJS

Of we betalen u het verschil terug.

NIET TEVREDEN, GELD TERUG

U hebt 15 dagen de tijd
om van mening te veranderen.

KLANTENDIENST

Een snel en
gepersonaliseerd antwoord.

Volg ons