Zwembroeken: welk type koop je het best?

Gepubliceerd op 04/06/2015 Watersporten

Zeg niet zomaar zwembroek tegen elk kledingstuk waarmee je het water in kan. Er bestaan grote verschillen in stijl en omvang tussen zwemslips, zwemboxen en zwemshorts. Ontdek hier welk type zwembroek het best bij je past.

Zwemmen: meer dan gezond

Alle sporten zijn gezond, maar zwemmen biedt toch nog iets extra. Het brengt alle spieren van je lichaam in beweging, werkt ontspannend en heeft een diepe impact op je conditie en uithoudingsvermogen. Niet toevallig gaan veel mensen voor of na hun dagtaak enkele baantjes trekken. Een ideale training voor het lichaam, pure relaxatie voor de geest.

Een passende zwembroek kopen

Om vlot te kunnen zwemmen, is een passende zwembroek best belangrijk. Pure recreatievelingen die zich beperken tot de glijbaan of de wipplank vinden het minder opportuun, maar meer regelmatige zwemmers hechten belang aan de kwaliteit van hun zwemkledij. Een goede zwembroek moet comfortabel zitten, nauw aansluiten met het lichaam en zorgen voor een minimale weerstand met het water.

De opkomst van de zwembox

Om die reden is de zwembox weer helemaal ‘in’. Deze strakke zwembroek met korte pijpen is gemakkelijk en comfortabel in gebruik, met een dynamische en sportieve look. Ideaal voor zowel beginnende zwemmers als meer ervaren waterratten.

De een zijn dood is de ander zijn brood. De opkomst van de zwembox heeft de neergang van de zwemshort ingeleid. Het type zwembroek met de lange pijpen is voor de geoefende zwemmer ook niet echt handig. De brede textuur zorgt voor extra gewicht en wrijving met het water. Niet praktisch voor wie snelle baantjes wil trekken. Daarnaast speelt nog een andere factor een rol bij de tanende populariteit: veel openbare zwembaden verbieden om hygiënische redenen al enkele jaren het gebruik van zwemshorts.

4 Juni 2015

Iets oudere mannen kiezen vaak voor de traditionele zwemslip. De textielomvang van deze zwembroek beperkt zich tot het hoogst noodzakelijke. Voor sommigen trendy en hip, voor anderen een kledingstuk met kleine machokantjes.

We hebben een uitgebreid gamma zwemkledij en alle accessoires om de perfecte training af te werken. Kom zeker eens een kijkje nemen in een van onze winkels. Onze medewerkers helpen je graag verder.

ONZE ENGAGEMENTEN

GARANTIE BESTE PRIJS

Of we betalen u het verschil terug.

NIET TEVREDEN, GELD TERUG

U hebt 15 dagen de tijd
om van mening te veranderen.

KLANTENDIENST

Een snel en
gepersonaliseerd antwoord.

Volg ons