Je onderste buikspieren trainen: 4 doeltreffende oefeningen

Gepubliceerd op 17/06/2016 Conditie & Welzijn

Wil jij graag een stevige en strakke buik? Dan is je buikspieren trainen de ideale oplossing. Je pakt het best eerst je onderste buikspieren aan. Die zorgen namelijk niet enkel voor een platte buik, maar maken je lichaam sterker en voorkomen rugklachten. Wij zetten alvast vier doeltreffende oefeningen op een rijtje!

Onderste buikspieren op een doeltreffende manier

Zeker in het begin is je onderste buikspieren trainen niet makkelijk. Het is zaak om doordacht en efficiënt te werk te gaan en de oefeningen nauwgezet uit te voeren.

Reverse Crunch

Voor deze buikspieroefening ga je op je rug liggen, til je je knieën omhoog en zet je je voeten op de grond. Vervolgens hef je je voeten van de grond en trek je je knieën naar je neus totdat je billen en je onderrug loskomen van de grond. Houd de positie enkele seconden aan en keer terug naar de beginpositie. Herhaal de oefening meerdere keren.

Onderste buikspieren trainen - buikspieroefening reverse crunch

V-up

Ga op je rug liggen met je benen gestrekt op de grond en wijs met je vingertoppen naar het plafond. Maak een V door je bovenlichaam en je benen van de vloer te tillen. Dat doe je door met je armen richting je tenen te bewegen en je buikspieren aan te spannen. Houd deze positie enkele seconden vast en zak weer langzaam naar de grond. Herhaal deze oefening meerdere keren.

Onderste buikspieren trainen - buikspieroefening V-up

Leg Raises

Ga op je rug liggen en til je benen gestrekt de lucht. Je voelt onmiddellijk dat je onderste buikspieren zich opspannen. Laat je benen langzaam naar beneden zakken. Net voor je benen de grond raken, hou je de houding nog even aan. Herhaal dit meerdere keren.

Onderste buikspieren trainen - buikspieroefening leg raises

De plank

Plaats jezelf voor deze buikspieroefening in pomphouding. In plaats van op je handen te steunen, steun je op je ellebogen en plaats je je voeten naast elkaar. Houd deze positie voor minstens tien seconden aan en ontspan daarna even en herhaal de oefening meerdere keren. Je kunt ze nog intensiever maken door telkens één been op te heffen.

Je onderste buikspieren moeten stevig opgespannen zijn en je rug mag in geen geval doorbuigen. Zet enkel kracht op je buikspieren en niet op je schouders. Kijk naar beneden om te voorkomen dat je klachten krijgt in je nek.

Onderste buikspieren trainen - buikspieroefening plank

Vergeet zeker ook niet om je rechte buikspieren en je schuine buikspieren te trainen!

ONZE ENGAGEMENTEN

GARANTIE BESTE PRIJS

Of we betalen u het verschil terug.

NIET TEVREDEN, GELD TERUG

U hebt 15 dagen de tijd
om van mening te veranderen.

KLANTENDIENST

Een snel en
gepersonaliseerd antwoord.

Volg ons