Een trampoline kopen voor in de tuin: waar moet je op letten?

Gepubliceerd op 08/07/2016 Conditie & Welzijn

Trampolinespringen, welk kind is er nu niet gek van?! Bovendien is het goed voor lichaam en geest. Ondanks het massale aanbod aan trampolines, koop je er het best niet zomaar eentje. Denk er goed over na en vergelijk enkele modellen. Hier alvast enkele tips!

Een trampoline kopen: van gewicht tot ondergrond

In de eerste plaats is het belangrijk dat je weet hoeveel ruimte je hebt voor een trampoline. Een vierkante trampoline neemt bijvoorbeeld minder plaats in dan een ronde trampoline. Daarnaast zorgt een groter springvlak voor meer comfort. Bovendien kan je er met meerdere personen tegelijk op springen.

Ook de ondergrond waarop je de trampoline plaatst, speelt een rol in je keuze. Wil je ze op een zachte ondergrond plaatsen, dan is het belangrijk dat je een trampoline kiest die niet te zwaar is. Zo voorkom je dat die in de grond zakt. Plaats je ze op een harde ondergrond, dan kies je het best een zwaarder exemplaar dat je stevig verankert.

Een derde zaak waar je rekening mee moet houden, is het gewicht van de personen die erop gaan springen. Het maximale draaggewicht is namelijk verschillend per trampoline.

Veilig springen

Veilig trampolinespringen doe je met een veiligheidsnet en een beschermrand. Het veiligheidsnet zorgt dat je niet met je voeten in contact komt met de veren. De beschermrand voorkomt dan weer dat je van de trampoline afvliegt en op de grond terechtkomt.

Een ronde trampoline is veiliger dan een rechthoekige, want op een rond trampoline spring je makkelijker naar het midden.

Hoe meer buizen en hoe dikker deze buizen, hoe stabieler de trampoline. Een trampoline heeft minimaal vier poten om de stabiliteit te garanderen.

Tip: kies een uv-bestendige trampoline om verduring te voorkomen.

Wist je dat een trampoline …

  • Uitgevonden werd door de Eskimo’s? Ze gebruikten walvishuid om elkaar in de lucht te werpen.
  • Van hoge kwaliteit beter springt dan een goedkoop model?
  • Eerst een verend bed was en dat er in het begin van de twintigste eeuw acts werden opgevoerd op deze bedden om het publiek te amuseren?
  • Pas in zijn moderne versie uitgevonden werd in 1934 door George Nissen en Larry Griswold als oefentoestel voor schoonspringers?
  • Goed is voor je gezondheid?

ONZE ENGAGEMENTEN

GARANTIE BESTE PRIJS

Of we betalen u het verschil terug.

NIET TEVREDEN, GELD TERUG

U hebt 15 dagen de tijd
om van mening te veranderen.

KLANTENDIENST

Een snel en
gepersonaliseerd antwoord.

Volg ons