Nordic Walking stokken kopen, waarop letten?

Gepubliceerd op 22/07/2016 Conditie & Welzijn

Tegenwoordig kan je ongeveer overal Nordic Walking stokken kopen. Maar dat betekent niet dat je overal goede Nordic Walking stokken kan kopen … Wil je graag aan Nordic Walking doen en sta je op het punt om stokken te kopen? Met onze tips vind je de Nordic Walking stokken die perfect bij je passen!

Het materiaal van je Nordic Walking stokken

Nordic Walking stokken of Nordic Walking poles bestaan in twee soorten materialen: aluminium en carbon. Het gewicht van een stok ligt gemiddeld tussen 150 en 300 gram, afhankelijk van het gekozen materiaal en de lengte van de Nordic stok. De aluminium Nordic poles zijn iets zwaarder dan deze uit carbon. De stokken uit carbon zijn wel een stuk duurder, maar hebben als voordeel dat ze niet kunnen breken of buigen. Bovendien zijn ze fijner waardoor ze gemakkelijker door de lucht bewegen.

De lengte van je Nordic Walking stokken

Wil je weten of een Nordic Walking pole de juiste maat heeft? Dan moet je hem gewoon vast nemen. Als je de stok met je hand vasthoudt en hij de grond raakt, mag de hoek die je arm maakt niet groter zijn dan 90°. Als dit wel het geval is, is de Nordic stok te lang. Je kan ook een andere vuistregel gebruiken om de lengte van Nordic Walking stokken te bepalen: vermenigvuldig je lengte met 0,66. Al zijn er sommige mensen die beweren dat het 0,68 moet zijn en andere die dan weer vermenigvuldigen met 0,70. Vastnemen is dus de verstandigste optie!

Vaste of telescopische poles?

Als je niet zeker bent van de lengte, kan je ook telescopische Nordic Walking stokken kopen. Die zijn in de lengte verstelbaar. Je kan experimenteren met verschillende lengtes, tot je de juiste lengte gevonden hebt. Bovendien kan je verstelbare stokken eenvoudig aanpassen als je op verschillende ondergronden wandelt.

Nordic Walking stokken met een vaste lengte zijn wel lichter en zwaaien prettiger. Ervaren Nordic Walkers verkiezen dan ook stokken met een vaste lengte.

De strap en het handvat van je Nordic Walking stokken

Het allerbelangrijkste onderdeel van je Nordic Walking stokken is de strap! Deze lus zorgt ervoor dat je Nordic pole tussen je duim en wijsvinger blijft tijdens het wandelen, zelfs met geopende handen. Dit is ook meteen de makkelijkste manier om te controleren of jouw stokken een goede strap hebben: blijft je Nordic Walking stok tussen je duim en wijsvinger in elke positie? Dan hebben jouw poles een goede strap!

Het handvat van je stokken kan bestaan uit kunststof, kurk, schuim of een combinatie van deze materialen. Kurk gaat het langste mee, want het is ongevoelig voor temperatuurschommelingen en voelt steeds hetzelfde aan!

Nordic Walking stokken: aankoopbeslissing

Het is belangrijk om deze tips ter harte te nemen en de juiste Nordic Walking stokken te kopen. Want met de verkeerde stokken krijg je de juiste techniek niet onder de knie. Natuurlijk heeft iedereen een ander budget en andere doelstellingen.

ONZE ENGAGEMENTEN

GARANTIE BESTE PRIJS

Of we betalen u het verschil terug.

NIET TEVREDEN, GELD TERUG

U hebt 15 dagen de tijd
om van mening te veranderen.

KLANTENDIENST

Een snel en
gepersonaliseerd antwoord.

Volg ons