Sporten in de winter: zo blijf je fit tijdens de winterperiode

Gepubliceerd op 22/01/2015 Conditie & Welzijn

Sporten in de winter is een bijzondere belevenis en biedt heel wat voordelen. Je blijft fit, behoudt een slanke lijn en mijdt de winterblues. Ook wanneer het kwik buiten onder het vriespunt daalt, kan je je perfect sportief uitleven. In dit artikel vind je de nodige tips en advies waarmee je meteen aan de slag kan.

Genieten van de koude temperaturen

Je hoeft niet naar de fitness te gaan of je hometrainer van stal te halen om tijdens de winter te sporten. De buitenlucht heeft een heilzaam effect op je gezondheid. Bovendien geniet je van de prachtige winterse landschappen. Om de koude temperaturen te trotseren, moet je je wel voldoende beschermen. Vooral de lichaamsuiteinden (vingers, tenen en oren) moeten voldoende warm blijven. Ook thermisch ondergoed is een aanrader. Anders eindigt je sportsessie al snel in een calvarietocht.

Sporten in de winter: mogelijkheden te over

Wanneer je sport, komen er endorfines in de hersenen vrij. Die zorgen ervoor dat je je goed in je vel voelt. Vooral tijdens de winter is het heilzaam voor lichaam en geest om regelmatig energie bij te tanken. Er zijn verschillende mogelijkheden om tijdens de winter te sporten. Hieronder vind je alvast inspiratie:

Skiën of snowboarden voor de sneeuwliefhebbers

Skiën en snowboarden blijven dé wintersporten bij uitstek. Een ski- of snowboardvakantie staat dan ook met stip genoteerd in de agenda van de wintersportliefhebbers. Het is heerlijk om over de pistes te glijden en van de buitenlucht te genieten. Bovendien is skiën en snowboarden ook gezond, zolang je niet onzacht in aanraking komt met de skipiste. De juiste skischoenen en lichaamsbescherming zijn geen overbodige luxe. Hoe je het liever bescheiden? Dan is langlaufen een goed alternatief.

Lopen voor de sportievelingen

Lopen kan je het hele jaar doen. Ook tijdens de winterperiode is het een goeie manier om je conditie te onderhouden en slank te blijven. Na een loopsessie voel je je als herboren en voel je het bloed door je aderen stromen. Aangepaste loopkledij is een must!

22 Jan 2015

Mountainbiken voor de avonturiers

De winter is het favoriete seizoen van veel fervente mountainbikers. Het is heerlijk om de besneeuwde en modderige paadjes tegen hoge snelheid te trotseren. Het slijk na afloop nemen ze er met plezier bij!

Wandelen voor de rustige genieters

Sporten tijdens de winter kan ook op een eenvoudige manier. Een fikse wandeltocht doet wonderen. Stippel een tocht uit door de natuur en neem je tijd om van de winterse landschappen te genieten. Wil je het tempo wat opdrijven? Opteer dan voor nordic walking!

 

ONZE ENGAGEMENTEN

GARANTIE BESTE PRIJS

Of we betalen u het verschil terug.

NIET TEVREDEN, GELD TERUG

U hebt 15 dagen de tijd
om van mening te veranderen.

KLANTENDIENST

Een snel en
gepersonaliseerd antwoord.

Volg ons