Vetverbranding stimuleren: 5 tips voor een zichtbaar effect

Gepubliceerd op 16/05/2014 Conditie & Welzijn

Ontdekte je een klein buikje toen je vanmorgen in de spiegel keek? Dan is het tijd om in actie te schieten. Nu de zomer voor de deur staat, mag dat donzige buikvet ingeruild worden voor een stevig wasbordje. Om je te helpen dit resultaat te verkrijgen, hebben we 5 tips om je vetverbranding te stimuleren!

1. Vetverbranding stimuleren met cardiotraining

Tijdens een cardiotraining verbruikt je lichaam heel wat zuurstof. Wanneer je een half uur tot 45 minuten aan cardiotraining doet, schakelt je lichaam over op vetverbranding. Dat wil zeggen dat je vetreserves worden aangesproken om in de energiebehoefte te voorzien. Vanaf dat punt geldt volgende regel: hoe langer je cardiotraining doet, hoe meer vet je verbrandt. Let wel op dat je hartslag nooit boven 80% van je maximale hartslag gaat. Zodra je een hogere hartslag meet, bestaat de kans dat je je eigen spieren ‘afbreekt’. Je kan je hartslag zeer accuraat meten: ontdek hier hoe!

Cardiotraining kan je op verschillende manieren doen. Je kan gaan lopen, zwemmen, wandelen, fietsen, skeeleren, … Er zijn talloze leuke outdooractiviteiten! Maar ook thuis is het zo geklaard met een hometrainer bijvoorbeeld! Probeer twee tot drie keer per week minimaal een half uur cardiotraining te doen!

2. Vetverbranding stimuleren met krachttraining

Spieren verbruiken energie. Dit wil dus zeggen: hoe meer spiermassa je hebt, hoe hoger je metabolisme ligt en hoe sneller je dus vet verbrandt. Daar tegenover staan mensen met weinig spiermassa, zij hebben een trage vetverbranding. Om je vetverbranding te stimuleren, is het dus een must om je spieren te trainen. Dit doe je door krachttraining en spierversterkende oefeningen.

Krachttraining stimuleert niet enkel je vetverbranding, maar zorgt er ook voor dat je buikspieren ontwikkeld worden. Probeer naast cardiotraining ook twee tot drie keer per week aan krachttraining te doen. Deze krachttraining kan bestaan uit verschillende sessies buikspieroefeningen. Nu ben je nog maar enkele stappen verwijderd van een wasbordje! Bekijk hier ook enkele tips voor een goede home workout.

16 Mei 2014

3. Vetverbranding stimuleren door te bewegen

Naast de kracht- en cardiotraining, is het belangrijk om dagelijks te bewegen. Dat wil niet zeggen dat je elke dag naar de sportschool moet. Integendeel, door in je dagelijkse leven een aantal sportieve activiteiten in te bouwen, kan je dagelijks 100 calorieën extra verbruiken. Ga bijvoorbeeld te voet naar de bakker, ga met de fiets naar het werk en neem de trap in plaats van de lift. Elke extra vorm van bewegen, komt je figuur én conditie ten goede!

4. Vetverbranding stimuleren door gezond te eten

Naast een goede fysiek, is gezonde voeding van belang om je vetverbranding te stimuleren. Dit begint al bij het ontbijt! Door goed te ontbijten, maak je je metabolisme wakker en begint je lichaam vet te verbranden.

Ook door dagelijks ongeveer 2 liter water te drinken, kan je je vetverbranding stimuleren. Je vetverbranding zal zelfs tot drie procent sneller werken als je dagelijks 2 liter water drinkt.

5. Vetverbranding stimuleren door voldoende te slapen

Je zou het misschien niet zeggen, maar een goede nachtrust is héél belangrijk om je vetverbranding te stimuleren. Als je moe bent, grijp je namelijk sneller naar ongezonde voeding. Ook ben je dan te lui om te bewegen en heb je meer zin om in de zetel te ploffen. Heb je een slechte nachtrust gehad? Laat je dan niet meeslepen door je vermoeidheid, maar eet een stuk fruit en ga een eindje joggen. Ga nadien op tijd naar bed zodat je de dag nadien terug fit bent!

 

ONZE ENGAGEMENTEN

GARANTIE BESTE PRIJS

Of we betalen u het verschil terug.

NIET TEVREDEN, GELD TERUG

U hebt 15 dagen de tijd
om van mening te veranderen.

KLANTENDIENST

Een snel en
gepersonaliseerd antwoord.

Volg ons