Hoe het badmintonpluimpje je spel beïnvloedt

Gepubliceerd op 13/08/2015 Racketsporten

Als je badminton wil spelen, heb je de juiste uitrusting nodig. Sportieve en comfortabele badmintonkleding, lichte badmintonschoenen, een badmintonracket en natuurlijk … het perfecte badmintonpluimpje. Het lijkt misschien niet zo, maar de badmintonpluimpjes die je kiest, zijn bepalend voor hoe goed je speelt. Maar hoe kies je een badmintonpluimpje dat je spel naar een hoger niveau tilt?

Badmintonpluimpjes kiezen

Een badmintonpluim of badmintonshuttle uitkiezen, is niet eenvoudig. Bij schoenen en rackets kun je uitgaan van comfort en aanvoelen, maar dat is bij pluimpjes niet het geval. De uiterlijke kenmerken van badmintonpluimpjes vertellen niet het hele verhaal. De top moet in ieder geval flexibel zijn en de veren consistent. Daarnaast zijn natuurlijk ook de vluchteigenschappen belangrijk. Een badmintonshuttle moet mooi en stabiel door de lucht gaan en zonder schommelingen z’n neerwaarte beweging maken.

Het perfecte badmintonpluimpje

Snelheid is een belangrijke factor als het aankomt op badmintonpluimpjes. Die wordt aangegeven in cijfers van 1 tot 5. Hoe kleiner het cijfer, hoe lichter de badmintonshuttle, hoe trager hij vliegt. Welke snelheid je moet kiezen?

  • 1 – traag, perfect voor in hoger gelegen gebieden
  • 2 – traag tot gemiddeld traag, perfect voor warmere gebieden
  • 3 – traag tot gemiddeld, perfect voor gebieden op zeeniveau
  • 4 – traag tot gemiddeld snel, perfect voor koudere gebieden
  • 5 – traag tot snel, perfect voor koudere gebieden onder het zeeniveau

Opgepast: sommige fabrikanten gebruiken kleuren om de snelheid aan te geven. Groen staat voor traag, blauw voor gemiddeld en rood voor snel.

Werk aan je techniek

Badminton is een flitsende sport waarbij je het moet hebben van precieze controle en effectslagen. Je gaat dus het best voor stabiele badmintonpluimpjes met een loepzuivere kogelbaan. Dat laat je toe om je tegenstander helemaal van de kaart te brengen. Heb je het moeilijk om de shuttle van baseline naar baseline te slaan? Dan hoef je niet meteen over te schakelen op een zwaardere pluim. Met de juiste techniek krijg je een standaardpluim zonder problemen waar je hem hebben moet!

Hoe kies je het juiste badmintonracket?

ONZE ENGAGEMENTEN

GARANTIE BESTE PRIJS

Of we betalen u het verschil terug.

NIET TEVREDEN, GELD TERUG

U hebt 15 dagen de tijd
om van mening te veranderen.

KLANTENDIENST

Een snel en
gepersonaliseerd antwoord.

Volg ons