Lopen in de winter: zo haal je er het maximum uit

Gepubliceerd op 15/12/2016 Running & Trail

Wil je comfortabel lopen in de winter? Dan neem je het best de nodige voorzorgsmaatregelen. Anders verdwijnt de looppret als sneeuw voor de zon. Wij zetten de voornaamste aandachtspunten op een rijtje en maken je wegwijs!

Het drielagensysteem

Isoleren is de boodschap om de kou te trotseren. Het drielagensysteem, dat garant staat voor een optimale warmteregulering, is daarvoor geknipt:

  • Thermisch ondergoed doet dienst als een tweede huid. Het is gemaakt van ademend en zacht materiaal, zodat het nooit oncomfortabel aanvoelt.
  • De tweede laag heeft een isolerende functie. Een fleece is hiervoor ideaal.
  • De derde laag behoedt je lichaam voor regen en wind. Een wind- en waterdichte jas biedt soelaas.

Je hoeft niet altijd laag twee en drie te dragen. Maak de juiste keuze afhankelijk van de temperatuur en de weersomstandigheden.

Comfort staat voorop

Lopen is pas aangenaam en doeltreffend als het comfort optimaal is. Vaarwel dus dikke en zware loopkledij. Ga voor lichte stoffen met de juiste ventilerende en isolerende eigenschappen. Anders zal je weinig plezier bleven aan je loopsessie.
Wil je op-en-top genieten van lopen in de winter? Dan moet je ook de juiste loopschoenen dragen. Zijn belangrijk: waterdichtheid, goede grip, demping en stabiliteit.

Lopen in de winter? Bescherm vingers en oren

Je lichaamsuiteinden krijgen het hard te verduren bij koude temperaturen. Als je vingers en oren niet beschermd zijn, kun je overigens heel wat lichaamswarmte verliezen. Draag dus zeker een muts en handschoenen. Ook hier geldt: licht materiaal is de beste oplossing.

Tip: een goede opwarming is een must als je bij koud weer loopt. En ook al heb je geen dorst, toch moet je voldoende water drinken.

ONZE ENGAGEMENTEN

GARANTIE BESTE PRIJS

Of we betalen u het verschil terug.

NIET TEVREDEN, GELD TERUG

U hebt 15 dagen de tijd
om van mening te veranderen.

KLANTENDIENST

Een snel en
gepersonaliseerd antwoord.

Volg ons