EK voetbal 2016: hoe staan onze Rode Duivels ervoor?

Gepubliceerd op 14/06/2016 Teamsporten

0-2: onze Rode Duivels hadden zich hun entree op het EK voetbal 2016 waarschijnlijk anders voorgesteld. Maar de cijfers liegen niet. Na het debacle van de openingsmatch staan de Belgen met nul punten voorlopig laatste in hun groep. Herpakken zal hoe dan ook nodig zijn, maar het is te vroeg om alle hoop nu al te laten varen. Een stand van zaken …

België-Italië: geen fraai schouwspel

Aan het enthousiasme van de fans zal het niet gelegen hebben, maar het is een feit dat de Rode Duivels de match tegen Italië niet naar hun hand wisten te zetten. Ze toonden uitgeblust, mak voetbal en kregen amper doelkansen die naam waardig. Bondscoach Marc Wilmots worden tactische fouten aangewreven, onder meer door zijn keuze om middenvelder Fellaini te laten starten op de ‘tien’.

Wat is nog mogelijk?

Het resultaat mag dan wel bijzonder pover ogen, theoretisch gezien is er nog geen man overboord. Het komt er nu op aan om te winnen.

Ons land speelt in groep E, samen met Italië, Ierland en Zweden. Willen we doorstoten naar de achtste finales, dan kunnen we maar beter bij de eerste twee eindigen. Een herhaling van het scenario van maandag moeten we dus vermijden, zoniet mag ons nationale elftal zijn biezen pakken.

Tegenstand op het EK voetbal 2016

Zaterdag komen de Rode Duivels oog in oog te staan met de Ierse nationale ploeg. ‘The Boys in Green’ hebben een redelijk oude selectie en met Shane Long eigenlijk maar één echte spits. Toch mogen we deze tegenstander niet onderschatten. In hun wedstrijd tegen Zweden wisten ze één punt te behalen.

Zweden, tegen wie we het volgende week woensdag opnemen, is een nog meer te duchten tegenstander. Hun sterspeler Zlatan Ibrahimović is een ware goalgetter die een match volledig kan domineren. Dit elftal opzij zetten zal dan ook bepaald geen sinecure zijn.

IJdele hoop op de beker?

Alle enthousiasme ten spijt lijkt de Europese beker verder af dan ooit voor de Rode Duivels. Hoewel in principe alles nog mogelijk is, is er iets geknapt bij de supporters. “Deze ploeg met deze trainer is geen kandidaat om de halve finale te spelen”, aldus een teleurgestelde Gentse fan. Aan onze jongens om deze man zijn ongelijk te bewijzen.

ONZE ENGAGEMENTEN

GARANTIE BESTE PRIJS

Of we betalen u het verschil terug.

NIET TEVREDEN, GELD TERUG

U hebt 15 dagen de tijd
om van mening te veranderen.

KLANTENDIENST

Een snel en
gepersonaliseerd antwoord.

Volg ons