5 redenen om met aquagym te beginnen

Gepubliceerd op 11/09/2015 Watersporten

Ben je bang voor vakantiekilo’s? Zoek je een leuke manier om fit worden? Of wil je soepele en sterke spieren kweken? Dan is aquagym jouw sport! Een gezonde workout in het water is wellness voor lichaam en geest. Gedaan met smoesjes om niet te sporten: er zijn minstens 5 goede redenen om de sprong te wagen.

Ben je bang voor vakantiekilo’s? Zoek je een leuke manier om fit worden? Of wil je soepele en sterke spieren kweken? Dan is aquagym jouw sport! Een gezonde workout in het water is wellness voor lichaam en geest. Gedaan met smoesjes om niet te sporten: er zijn minstens 5 goede redenen om de sprong te wagen.

Aquagym: what’s in a name?

Aquagym is simpelweg sport onder water, met spierversterkende en/of aerobe oefeningen. De term omvat verschillende sporten zoals aquazumbaaqua-aerobics en zelfs aquaspinning. De oorsprong van aquagym ligt in de revalidatiesector: bewegen onder water heeft een lage impact op spieren en gewrichten – ideaal voor mensen die herstellen van een blessure of ziekte.

1.     Iedereen aquafit!

Aquafitness is er voor iedereen. Van sportieve jongeren die specifieke spiergroepen willen trainen tot zwangere vrouwen, senioren met broze botten, mensen met overgewicht of een zwakke gezondheid. De oefeningen lijken minder zwaar omdat het water je lichter maakt, maar ze hebben meer effect door de weerstand van het water.

2.     Fit worden is fun

Is baantjes trekken te saai? En wil je toch profiteren van de vele voordelen van bewegen onder water? Dan vind je gegarandeerd je gading in het ruime aanbod aquasporten. Er zijn talloze varianten met een hoge funfactor!

11 Sept 2015

3.      Goed voor je lichamelijke gezondheid

Aquagym is goed voor je conditie en je cardiovasculaire gezondheid: je hart, longen en bloedsomploop varen er wel bij. Een halfuurtje aquagym staat gelijk aan anderhalf uur van dezelfde sport op het droge. Gezond sporten in een mum van tijd!

4.     Fantastisch voor je figuur

Van fitness- en aerobicsoefeningen in het water word je slank en strak. Door de weerstand van het water zet je veel spieren aan het werk. Je traint ook die typische probleemzones zoals buik, billen en dijen. Fit worden en een maatje minder in één moeite!

5.     Goed voor je geestelijke welzijn

Gymoefeningen in het water zijn rustgevend. Je voelt je licht en sereen. Het water masseert je huid. Je spieren ontspannen. En de warmte geeft een gevoel van geborgenheid – als een baby die ronddobbert in de baarmoeder.

Of je nu houdt van joggen of gymmen, dansen of spinnen – sporten onder water is dé manier om vrolijk fit te worden. Zoek snel uit waar je bij jou in de buurt terechtkunt voor aquazumbaaquafitnessaqua-aerobics of aquaspinning.

ONZE ENGAGEMENTEN

GARANTIE BESTE PRIJS

Of we betalen u het verschil terug.

NIET TEVREDEN, GELD TERUG

U hebt 15 dagen de tijd
om van mening te veranderen.

KLANTENDIENST

Een snel en
gepersonaliseerd antwoord.

Volg ons