Deze spieren train je tijdens de crawlslag

Gepubliceerd op 11/03/2016 Watersporten

Zwemmen is dé sport die rug en gewrichten spaart. Maar wist je dat zwemmen ook gelijk staat aan intense kracht- en spiertraining? Combineer het beste van 2 werelden: perfectioneer de crawlslag.

Voordelen van de crawlslag

Heb je last van rugpijn? Duik dan het water in en doe de crawlslag. Bij crawl blijft je rug recht en neemt je lage rug een holle houding aan. Zo vermindert de druk op de wervelgewrichten.

De coördinatie van armen en benen is dan wel veel natuurlijker dan bij school- en vlinderslag, toch zijn hulpmiddelen geen overbodige luxe. Gebruik zwemvliezen om je snelheid op te drijven en je voetpositie te verbeteren. Of klem een vlotter tussen je bovenbenen en oefen uitsluitend je armbewegingen.

Spiertraining

Crawlslag is sowieso niet voor waterdoetjes. Want in tegenstelling tot de schoolslag zit er geen rustmoment in de arm-beenbeweging. Het is dan ook niet meer dan logisch dat crawl – en zwemmen in het algemeen – een grote verzameling spiergroepen aan het werk zet. Of je nu dragsuits of elastieken rond je middel draagt of niet, het lichaam voelt altijd meer weerstand in het water dan op het droge.

Welke spieren train je juist?

  • Belangrijkste spieren voor armslag: schouderreflexoren.
  • De rompspieren stabiliseren je lichaam in het water.
  • Train je bovenarmen nog wat extra door je benen stil te houden en alleen met je armen te zwemmen.

En natuurlijk: de buikspieren. Bye bye buikvet…

ONZE ENGAGEMENTEN

GARANTIE BESTE PRIJS

Of we betalen u het verschil terug.

NIET TEVREDEN, GELD TERUG

U hebt 15 dagen de tijd
om van mening te veranderen.

KLANTENDIENST

Een snel en
gepersonaliseerd antwoord.

Volg ons