Beginnen met spinning: de ideale calorieverbrander!

Gepubliceerd op 20/10/2016 Conditie & Welzijn

Wil je afslanken door op een intensieve manier te sporten, hou je van fietsen én van muziek? Dan is spinning geknipt voor jou. Deze vorm van fitness is al een tijdje erg populair en daar zijn goede redenen voor.

Wat is spinning precies?

Bij spinning of indoor cycling ga je staand of zittend fietsen op een speciale hometrainer die de ‘spinner’ wordt genoemd. Spinning kun je in principe thuis doen, maar meestal gebeurt het in een fitnesscentrum onder leiding van een spinninginstructeur.

Tijdens een spinningsessie werk je  verschillende oefeningen af: staand of zittend fietsen, sprintjes trekken of heuvels oprijden. Daarvoor wordt telkens de weerstand van de spinner aangepast. Muziek geeft tijdens de work-out het juiste tempo aan.

De voordelen van spinning

Ben je van plan om te beginnen met spinning? Dan zul je al snel de vele voordelen ondervinden.

  • Je kweekt conditie: spinning is namelijk een ideale manier om je hart te trainen, je longinhoud wordt groter, je krijgt een regelmatiger bloedsomloop en je spieren worden beter doorbloed.
  • Doordat je veel calorieën verbrandt, kun je ook afvallen.
  • Spinning doe je meestal in groepsverband, wat het erg gezellig maakt.
  • De afwisselende muziek zorgt ervoor dat de tijd voorbijvliegt. Tijdens een complete work-out van een uur is het onmogelijk om je te vervelen.

De verschillende vormen van spinning

Spinning is een sport die geschikt is voor iedereen. Vrouw of man, jong of oud, beginner of gevorderde: iedereen kan fietsen en de weerstand van de indoor cycle op zijn eigen niveau afstellen.  Afhankelijk van je doelstellingen kun je verschillende vormen van spinning volgen:

  • ‘Gewoon’ spinning: lekker fietsen op muziek zonder al te veel regeltjes.
  • Fatburn spinning: fietsen op 60 à 70 procent van je maximale hartslag, waardoor je constant in de vetverbrandingszone blijft. Voor deze vorm van spinning moet je een hartslagmeter gebruiken.
  • Power spinning: een zware en intensieve vorm van spinning voor de diehardfan. Tijdens het grootste deel van de les fiets je op 85 procent van je maximale hartslag. In de praktijk komt dat vooral neer op staande klim.

ONZE ENGAGEMENTEN

GARANTIE BESTE PRIJS

Of we betalen u het verschil terug.

NIET TEVREDEN, GELD TERUG

U hebt 15 dagen de tijd
om van mening te veranderen.

KLANTENDIENST

Een snel en
gepersonaliseerd antwoord.

Volg ons