Goede voornemens voor een spetterend en sportief 2015!

Gepubliceerd op 02/01/2015 Conditie & Welzijn

Bij de inluiding van een nieuw jaar horen uiteraard goede voornemens. Meestal blijven die voornemens eerder vaag, à la ‘’meer bewegen’, ‘afvallen’ en ‘gezonder gaan leven’, waardoor ze tegen februari doorgaans al gesneuveld zijn. Het geheim voor geslaagde goede voornemens? Een specifiek doel stellen en er met de hulp van onze tips gericht naar toewerken. Ben jij klaar om je sportieve goede voornemens in de praktijk te brengen? Lees dan snel voort!

Dagelijks bewegen

‘Meer bewegen’ is een populair voornemen dat in principe heel eenvoudig vol te houden is. Bovendien zorgt beweging ervoor dat je je fitter voelt en dat je conditie verbetert: meer dan de moeite waard dus! Doordat veel mensen de lat al heel vroeg erg hoog leggen, haken velen vroegtijdig af. Onze tip? Kies een laagdrempelige sport zoals fietsen, lopen of zwemmen en bouw langzaam op. Je zal trouwens sneller vooruitgang boeken door ook in je dagelijkse leven sportieve keuzes te maken: de trap nemen in plaats van de lift bijvoorbeeld, of je met de fiets naar het werk verplaatsen.

Het is in ieder geval belangrijk dat je bewust gaat bewegen. Heb je ergens een pingpongtafel die stof staat te vergaren? Of een trampoline die je nog maar één keer gebruikte? Gebruik deze toestellen dan ook!

Een slanker silhouet

Als het je doelstelling is om vet te verbranden en te gaan voor een slank figuur, dan moet je gaan voor cardiotraining! Belangrijk om te weten: pas na een halfuurtje matige inspanning begin je vet te verbranden. Maak dus niet de fout om je kort en hevig in te spanning, maar volg een gericht trainingsschema dat zorgt voor een maximale vetverbranding. Vergeet ook niet om op je hartslag te letten en achteraf te stretchen!

Een aangepast dieet brengt je in topconditie

Je inspanningen vallen natuurlijk in het niet als je zweert bij ongezonde en vette voeding. Een aangepast dieet is dus aan de orde! Je hoeft het daarvoor trouwens niet zo heel ver te zoeken: boosdoeners als suiker, alcohol en verzadigde vetten uit je voedingspatroon schrappen, doet al heel veel. Regelmatig groenten en fruit eten is ook ten stelligste aan te raden. Zij bevatten namelijk de nodige vitamines en mineralen om je meer energie te bezorgen en je weerstand te verhogen.

Ziezo, dankzij deze tips kan jij met een gerust geweten goede voornemens maken op oudejaarsavond!

ONZE ENGAGEMENTEN

GARANTIE BESTE PRIJS

Of we betalen u het verschil terug.

NIET TEVREDEN, GELD TERUG

U hebt 15 dagen de tijd
om van mening te veranderen.

KLANTENDIENST

Een snel en
gepersonaliseerd antwoord.

Volg ons