De perfecte voetbaluitrusting voor alle seizoenen

Gepubliceerd op 16/02/2017 Teamsporten

Elke speler – van in vierde provinciale tot in de Champions League – draagt graag een stijlvolle voetbaluitrusting. Maar voetbalkledij moet ook aan een aantal praktische criteria voldoen. Zo kun je met een gepaste outfit altijd comfortabel trainen en spelen, ook wanneer het extreem warm of koud is.

Welke voetbalkledij in de winter en de zomer?

Speel je voetbal op bescheiden of hoog niveau? In beide gevallen heb je een voetbalkast nodig die groot genoeg is. Bij vriestemperaturen is het drielagensysteem ideaal: combineer thermisch ondergoed met een fleece en een winddicht trainingsvest. Op die manier lijd je geen kou en wordt zweet toch voldoende afgevoerd. Als het warmer is, kun je een voetbalshort en -shirt dragen. Voor alle seizoenen geldt: ventilatie en comfort gaan hand in hand.

Welke voetbalschoenen dragen?

Voetbalschoenen vind je in allerlei maten, kleuren en merken. Welk paar je ook kiest, je moet ervoor zorgen dat je schoeisel is aangepast aan het weer en het veld. Anders gaat dat ten koste van de kwaliteit van je spel en je veiligheid. Bij droog weer draag je het best voetbalschoenen met vaste noppen. Als het veld er heel hard bij ligt (bij zomerse droogte of winterse vrieskou) dan kies je het best voor voetbalschoenen met kleine nopjes. Regent het of is het voetbalveld drassig? Draag voetbalschoenen met (zes) losse noppen.

Verplichte en toegestane voetbaluitrusting

Tijdens officiële wedstrijden moeten voetballers zich aan bepaalde voorschriften houden die door de voetbalbonden worden opgelegd. Die voorschriften zijn er vooral op gericht om de veiligheid van de spelers te garanderen. Scheenbeschermers, kousen tot aan de knieën, voetbalshirt in de broek, geen juwelen: het zijn enkele van de zaken die in orde moeten zijn vooraleer je aan een wedstrijd begint.

Daarnaast kun je je voetbalkledij ook van een persoonlijke toets voorzien. Draag je bijvoorbeeld het liefst een shirt met korte mouwen? In combinatie met thermisch ondergoed kan dat ook in de winter. Je ondershirt moet dan wel dezelfde kleur hebben als je voetbalshirt.

ONZE ENGAGEMENTEN

GARANTIE BESTE PRIJS

Of we betalen u het verschil terug.

NIET TEVREDEN, GELD TERUG

U hebt 15 dagen de tijd
om van mening te veranderen.

KLANTENDIENST

Een snel en
gepersonaliseerd antwoord.

Volg ons