Zwemmen en yoga: een gedroomde combinatie!

Gepubliceerd op 22/09/2016 Watersporten

Als zwemmer hou je natuurlijk van water, maar ook trainingen op het droge hebben voordelen. Door zwemmen met yoga te combineren, breng je je lichaam en geest in balans én verbeter je je spierkracht en uithoudingsvermogen.

Hope Lin is actrice, model en yogi, Cameron McEvoy internationaal topzwemmer gespecialiseerd in de honderd meter vrije slag. Speedo bracht deze twee sporters bij elkaar om samen een serie trainingsschema’s te ontwikkelen. Het resultaat van deze samenwerking zijn vier reeksen oefeningen die je helpen bij het verbeteren van je schouderflexie, beenkracht, corekracht en heupflexie.

Om de trainingschema’s optimaal uit te voeren, maak je het best gebruik van trainingsmiddelen. Aangepaste zwemkleding, training fins, finger paddles, een pullbuoy, zwembril en kickboard kunnen je training makkelijker maken én het effect vergroten.

Stretch. Zwem. Presteer.

Door beide sporten te combineren zul je zowel beter worden in zwemmen als in yoga. Deze aandachtspunten zijn daarbij cruciaal:

  • Rek je uit. Als je je lenigheid wil verbeteren, is het belangrijk om vooraf goed te stretchen om zo blessures en de toename van spierkracht te beperken.
  • Door te zwemmen kun je je corespieren heel goed trainen. Verzorg in het water wel altijd je lichaamshouding.
  • Ontspan je geestelijk. Let bij het sporten ook op je mentale welzijn.
  • De routine van een gecontroleerde ademhaling is erg waardevol.
  • Concentreer je tijdens het zwemmen op je beenslag. Zo bouw je beenkracht en conditie op.

Zwemmen, yoga … en gezond eten

‘Mens sana in corpore sano’: het adagium is eeuwenoud, maar geldt vandaag nog altijd. Bij die gezonde ingesteldheid hoort ook gezonde voeding. Hope Lin raadt aan om twee uur voor de yoga- of zwemtraining niet meer te eten. Daarna heb je een excuus om je jezelf een beetje te verwennen.

Gezonde voeding kan trouwens erg lekker zijn. Dit zijn een aantaal van Hopes favoriete ingrediënten:

  • Groenten: spinazie, broccoli, kool
  • Granen: quinoa, zilvervliesrijst, mueslirepen
  • Eiwitten: rundvlees, eieren, sojamelk

Sla je zelf aan het koken? Probeer dan bij het bakken het vet te beperken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een heerlijk gerechtje met kip, wortelen, broccoli en vijgen? Je vindt het recept terug op de laatste pagina van deze brochure!

ONZE ENGAGEMENTEN

GARANTIE BESTE PRIJS

Of we betalen u het verschil terug.

NIET TEVREDEN, GELD TERUG

U hebt 15 dagen de tijd
om van mening te veranderen.

KLANTENDIENST

Een snel en
gepersonaliseerd antwoord.

Volg ons