Totale work-out: tips om je schuine buikspieren te trainen

Gepubliceerd op 08/08/2014 Conditie & Welzijn

Wil je je zwembandjes laten verdwijnen? Dan is het een goed idee om aan je schuine buikspieren te werken. Want door de linkse en rechtse buikspieren te trainen, verbrand je vet een pak sneller. De schuine buikspieren, ook de “obliques” genoemd, zijn verantwoordelijk voor het draaien en het schuin vooroverbuigen van de romp. Tijd om in actie te schieten en je schuine buikspieren te trainen met deze 4 oefeningen.

Schuine buikspieren oefening 1: Ab Crossover

Om deze schuine buikspieroefening uit te voeren, ga je met je rug op de grond liggen. Buig je knieën en zet je voeten op de grond. Je handen plaats je achter je hoofd, met je ellebogen naar buiten. Breng nu je rechter elleboog naar je linker knie. Vervolgens ga je via de beginpositie naar je rechter knie met je linker ellboog. Herhaal dit meerdere keren voor beide kanten! Let op: zorg dat je beide kanten evenveel traint en dus even vaak naar de verschillende zijdes gaat.

8 Aug 2014 1

Schuine buikspieren oefening 2: Twisted Crunch

Deze buikspieroefening voor de schuine buikspieren lijkt sterk op de ‘Ab Crossover’ die we hierboven bespraken. In de plaats van je beide voeten op de grond te plaatsen, houd je ze in een hoek van 90°. Vervolgens beweeg je om de beurt met je rechter en linker schouder naar je linker of rechter knie.

8 Aug 2014 2

Schuine buikspieren oefening 3: Fiets-crunches

Ook voor deze buikspieroefening moet je op je rug gaan liggen. Hou je handen gekruist voor je borst of plaats ze achter je hoofd en hef je benen 90°. Maak vervolgens een fietsbeweging met je benen en til je schouders van de grond. Kom je linker knie omhoog, dan beweeg je met je rechter schouder richting je knie. Wissel vervolgens af naar de andere zijde, dus met je linker schouder naar je rechter knie.

8 Aug 2014 3

Schuine buikspieren oefening 4: Side plank

Deze buikspieroefening voer je uit door op je zij te gaan liggen en op je elleboog te steunen. Leg je knieën op elkaar en plaats je andere hand in je zij. Belangrijk is dat je benen één lijn vormen. Til nu je bekken op terwijl je uitademt en laat je weer tot net boven de grond zakken terwijl je inademt. Herhaal dit enkele keren. Draai je vervolgens om en herhaal de oefening voor je andere zijde.

Om deze oefening een graadje moeilijker te maken, kan je  in plaats van op je elleboog, op je hand steunen en je arm in de lucht steken. Ook je bovenste been omhoog tillen terwijl je de buikspieroefening uitvoert, maakt de oefening zwaarder.

8 Aug 2014 4

Nog meer buikspierplezier met de buikspieroefeningen voor de rechte buikspieren en de onderste buikspieren!

 

ONZE ENGAGEMENTEN

GARANTIE BESTE PRIJS

Of we betalen u het verschil terug.

NIET TEVREDEN, GELD TERUG

U hebt 15 dagen de tijd
om van mening te veranderen.

KLANTENDIENST

Een snel en
gepersonaliseerd antwoord.

Volg ons