Sport je feestkilo’s eraf in 4 stappen

Gepubliceerd op 13/01/2015 Conditie & Welzijn

De feestdagen zijn voorbij, maar doen die extra kilo’s je er nog dagelijks aan terugdenken? Dan is het tijd om je benen te strekken en actie te ondernemen. Om de feestkilo’s eraf te krijgen, is sporten belangrijk. Met deze tips smelt dat winterdonsje als sneeuw voor de zon …

1. Afvallen dankzij conditietraining

Als je gewicht wil verliezen, is conditietraining enorm belangrijk. Je traint er namelijk heel wat overtollige vetten mee weg en bouwt een goede uithouding op. Twee vliegen in één klap! Je conditie kan je trainen door te gaan hardlopen, zwemmen of fietsen. Dit zijn vaak niet de meest geliefde sporten. Gelukkig zijn ook wandelen, boksen, squashen, tennissen, roeien en dansen heel efficiënt.

2. Een platte buik

Als je dagelijks minstens een half uurtje aan cardiotraining doet, zal je merken dat je kilo’s verliest. Maar om een platte buik te krijgen, is er ook krachttraining nodig. Dit wil inderdaad zeggen: buikspieroefeningen. Belangrijk is dat je alle drie de buikspierzones traint. Oefeningen voor je onderste buikspieren laten je ‘love handles’ verdwijnen, door je rechte buikspieren te trainen creëer je een wasbordje en de schuine buikspieren houden je soepel.

8 Aug 2014 1

3. Strakke billen

Om van je cellulitisbillen een strakke bibs te maken, is er ook krachttraining nodig. Een oefening die je op de bus, tijdens het werk of in de lift kan doen is het aanspannen van je bilspieren. Hou de spanning even aan, ontspan je spieren weer en herhaal de oefening. Ook lunges en squats zijn goede oefeningen om strakkere billen te krijgen.

4. Gewicht behouden

Als het gewenste gewicht op de weegschaal verschijnt en je tevreden bent met je figuur is het belangrijk dit ook aan te houden. Je gewicht behouden kan je enkel doen door te blijven bewegen en een gezond voedingspatroon aan te nemen. Mijd met andere woorden ongezonde snacks en drink zoveel mogelijk water!

ONZE ENGAGEMENTEN

GARANTIE BESTE PRIJS

Of we betalen u het verschil terug.

NIET TEVREDEN, GELD TERUG

U hebt 15 dagen de tijd
om van mening te veranderen.

KLANTENDIENST

Een snel en
gepersonaliseerd antwoord.

Volg ons